середа, 20 жовтня 2010 р.

Холодильник - наш друг

Холодильник — наш друг, і ставитися до нього треба з ніжністю й увагою його можливостей.

От кілька важливих правил:

- не завантажуйте холодильник надмірно, у ньому може порушитися циркуляція холодного повітря, а значить, і правильне охолодження проектів;

- не зберігаєте в холодильнику їжу в алюмінієвому посуді або у відритих консервних банках (продукти потрібно перекласти в порцеляновий або скляний посуд і закрити);

- не ставте в холодильник гарячу їжу, спочатку остудіть її до кімнатної температури;

- не слід зберігати продукти і їжу незакритими, особливо ті, які мають специфічний запах (оселедець, салати і т.д.). Упакуйте їх у поліетилен або фольгу й помістіть подалі від молочних продуктів, які швидко усмоктують сторонні запахи;

- зберігаєте продукти в морозильнику в поліетиленовому упакуванні або у фользі.

Оптимальна температура зберігання продуктів неоднакова. Для сметани й сиру цей діапазон від 0 до 4, для сиру й майонезу — 8-12°. А от бананам протипоказана температура нижче +10°. При такій температурі вони чорніють і стають м'якими.

Під морозильною камерою або близько неї звичайно зберігається температура близько 0, тому поміщайте тут охолоджені продукти, не порушуючи їх упакування. Солоні й кислі продукти й мінеральну воду зберігаєте на нижніх полках, сире м'ясо — у керамічному або емальованому посуді, прикривши зверху марлею або папером (щоб не задихнулося). Рибу охолоджену, яку ви збираєтеся швидко приготувати, краще попатрати й помістити на верхню полицю холодильника. А от морожену зберігаєте тільки в морозильнику й в упакованому виді. Овочі добре зберігаються в нижньому ящику, під склом. Ягоди розмістіть в лоточку в один шар і прикрийте марлею.

Світова прем'єра серії гібридних цифрових фотокамер Samsung NX на виставці PMA

Компанія Samsung Electronics технологічний лідер у сфері споживчої електроніки, на виставці PMA ( Лас-Вегас, США) анонсувала випуск революційної гібридної цифрової фотокамери серії NX. Унікальність цієї новинки - у комбінації продуктивності і якості зображення дзеркальних фотоапаратів з портативністю й зручністю компактних цифрових камер. З виходом серії NX компанія Samsung розраховує зайняти лідируючі позиції в новому ринковому сегменті гібридних цифрових фотоапаратів.

Новий концепт має гідності дзеркальних і компактних фотокамер одночасно. Подібно звичним цифровим дзеркальним фотоапаратам, у новій камері буде застосований сенсор формату APS-C. Завдяки більшому фізичному розміру він здатний одержати більше світла й тим самим забезпечити більш високу якість зображення й передачі кольору, ніж порівнювані по габаритах цифрові компакти. З іншого боку, на відміну від дзеркальних камер моделі серії NX не стануть містити в собі системи дзеркал і громіздкої пентапризми, а будуть оснащені високоточним електронним видошукачем. Використання останнього дозволило інженерам Samsung значно зменшити розміри й вагу камери внаслідок скорочення відстані між об'єктивом і сенсором приблизно на 40 % у порівнянні із традиційними цифровими дзеркальними фотоапаратами. Крім видошукача, у новій камері передбачений режим Live View, при якому візування можна вести за допомогою вбудованого РК-дисплея.

Компанія Samsung прагне до лідерства на ринку встаткування для роботи із цифровим зображенням. У рамках даної стратегії в складі Samsung була заснована дочірня компанія Samsung Digital Imaging, головна мета якої - розробка цифрових фотокамер із кращими у своїх класах характеристиками, дизайном і ергономікою.

Завдяки створенню Samsung Digital Imaging як окремої структури, з'явилася можливість більш ефективно координувати спільну роботу різних підрозділів Samsung - зокрема напівпровідників, що займаються виробництвом, Lcd-панелей і споживчої електроніки. Це дозволить компанії Samsung розробляти й випускати інноваційні фото- і відеокамери, які будуть установлювати нові стандарти в індустрії. Яскравим прикладом таких передових продуктів і стала серія NX.

Перший DVD cаунд бар LG


LG HLT55W — це перша модель у лінійці DVD саунд барів LG, створена на основі результатів досліджень думки споживача. Розроблювачі максимально оптимізували модель для України, створивши компактну 5.1-канальну систему об'ємного звуку з максимальною вихідною потужністю 450 Вт. До основної звукової панелі й бездротовому сабвуферу додалися два тилові стовпчики. Компактну й елегантну систему можна вмістити в будь-якому просторі й не обплутувати свій будинок павутиною проводів. В умовах економії місця в будинку досить актуальна можливість настінного кріплення колонок. Новий LG HLT55W — це ще й центр домашніх розваг. Вбудована функція караоке, диск із 200 піснями в комплекті дозволять цієї моделі стати незамінною частиною сімейного відпочинку.

Samsung представляє фотокамеру PL50

PL50 радує око стильним компактним корпусом з обробкою з полірованого металу. Камера може знімати високоякісне відео у форматі MJPEG з дозволом VGA і частотою 30 кадрів/с. Відеоролики й фотографії зручно переглядати на 2,7-дюймовому дисплеї PL50. Більше того, камера дозволяє ставити відеозапис на паузу й потім відновляти зйомку, не зберігаючи кожний ролик у вигляді окремого файлу.

PL50 робить більшу частину роботи за користувача завдяки цілому арсеналу автоматичних функцій, включаючи нову розробку Samsung - режим Smart Auto. Якщо цей режим включений, камера буде автоматично вибирати одну з 11 сюжетних програм, яка найкраще підходить для конкретних умов зйомки. Наприклад, Smart Auto автоматично вибере режим пейзажної зйомки, коли користувач буде робити знімок гірських вершин. Якщо ж потім власник камери стане фотографувати людину поблизу, Smart Auto активізує режим портретної зйомки. При цьому користувачеві не потрібно нічого набудовувати вручну.

Ще одна фірмова розробка Samsung - програма Smart Album. Вона дозволяє власникові PL50 шукати певні фото серед знімків, збережених на карті пам'яті. Smart Album автоматично сортує фотографії й дає користувачеві можливість звузити область пошуку по даті, коли був зроблений знімок, типу файлу (фото, відео або голосова замітка) і загальній колірній гамі.

Інші автоматичні функції PL50 містять у собі технології розпізнавання осіб, посмішок і закритих очей у кадрові, а також режим Beauty Shot. Технологія розпізнавання осіб допомагає робити вдалі портретні й групові фото людей, автоматично визначаючи до дев'яти осіб у кадрові й вибираючи оптимальні параметри зйомки. У режимі Smile Shot PL50 зробить знімок, тільки якщо в кадрові буде виявлена посмішка. У режимі визначення закритих очей при натисканні на кнопку спуска камера автоматично зробить два знімки підряд, якщо на фото будуть люди із заплющеними очима. Ще одна передова функція моделі - режим Beauty Shot, який поліпшує тілесні тони й автоматично ретушує дефекти на сфотографованих особах.

середа, 29 вересня 2010 р.

Розумна "посудомийка"


Знаєте, скільки часу йде на щоденне миття посуду в родині із трьох людей? Якщо вірити моїй сусідці, то ніяк не менше ста років.

Офіційна статистика видає трохи іншу цифру: за рік "намивається" близько двох тижнів. Чи не краще витратити цей час на повноцінний відпочинок, наприклад на морі або гірськолижному курорті?
Тим більше, що всю роботу зі змісту в чистоті посуду на себе обере посудомийна машина.
Патент на першу у світі посудомийну машину одержав американець Джоул Хоугтон. Це була дерев'яна ручна конструкція, у якій колесо, що оберталося, оббризкувало водою посуд. Ефективність техніки обговорювати не доводиться, але, безсумнівно, це був важливий крок на шляху до скасування кухонного поневолення жінок. А вже в 1880 році Бенджамин Хове представив на суд удосконалену конструкцію - також механічну. Щоб добитися результату доводилося інтенсивно обертати рукоятку агрегату.
Сьогодні характеристики будь-якої техніки прямо пов'язані з мінімізацією витрат: електроенергії, води й часу. Передові технології дозволяють випускати посудомийні машини, здатні вимити до 14 комплектів посуду в 12-13 літрах води. Навіть у самої дбайливої господарки не вийде так ощадливо витрачати воду при митті руками. Крім того, сучасні конструкції миють дуже якісно, дбайливо й практично безшумно.
По-перше, та сама порція води використовується повторно, пройшовши попереднє очищення у фільтрі. По-друге, завдяки йонообменнику вода, що надходить, стає більш м'якою, що підвищує її миючі здатності. Заощадити електроенергію можна за рахунок раціонально розташованого теплообмінника: він у вигляді плоского бачка розміщається під машиною.

Частково холодна вода підігрівається в ньому від порції гарячої води, спущеної після фільтрації. Крім цього, у багатьох машинах теплообмінник призначений для сушіння посуду ( за принципом конденсації) без додаткового використання електроенергії. У результаті, витрати електрики на роботу приладу, розрахованого на 12-14 комплектів столового посуду не перевищують 1,3-1,4 кВт/год.

А ще розумна посудомийна техніка здатна автоматично визначати обсяг завантаження й ступінь забруднення посуду, а виходячи із цього, вибирати найбільш рентабельну програму миття.

На українському ринку присутні посудомийні машини, що повністю відповідають нашим державним стандартам і відповідні до вітчизняних умов провідних фірм.

Підлогові посудомийні машини можуть бути із шириною 60 см (на 12-14 персон) і 45 см (на 8-9 персон). Як правило, у родині з 4 людей, при щоденнім готуванні потрібно самий об'ємний варіант, який включається один раз і в стані помити не тільки тарілки, чашки, ложки й виделки, але й каструлі зі сковорідками.

Крім того, підлогові типи машин діляться на окремостоячі, що вбудовуються й повновстоювані. Перші дають можливість любуватися на них з усіх боків, другі демонструють себе тільки з боку дверцят. А треті - самі потайливі повністю заховані від очей людських за меблевим фронтом. Для повноцінної роботи посудомийної машини потрібні: мийний засіб (буває рідким, у вигляді порошку або таблеток), ополіскувач (дозволяє блищати посуду без витирання) сіль, що й регенерує (необхідна для відновлення робочого стану йонообмінника).

По ціновому факторі посудомийки розділяють на три групи.
До самих доступних можна віднести такі торговельні марки, як Whirpool, Zanussi, Ariston, Gorenje. На більш високому якісно-ціновому щаблі стоять Bosh, Siemens, Electrolux. І, мабуть, вищий пілотаж при роботі з посудом покажуть відомі бренди: Miele, AEG, De Dietrich і Kuppersbusch. Ціновий розкид на цю автоматичну техніку досить широкий: від $250-300 (дешеві компактні) $1000 -1800 (об'ємні повновстроювані).

Практично всі посудомийні машини оснащені функцією попередньої мийки. Фактично це замочування посуду. Справа в тому, що запускати не до кінця завантажену машину - не вигідно. Тому краще змочити частину брудного посуду, щоб залишки їжі не присихали до неї, а режим миття відкласти, поки не набереться достатній обсяг ( протягом дня).

Опція, що визначає рівень забруднення й кількості предметів, досить дорога, тому в якості її альтернативи використовується режим роботи, називаний "половинне завантаження". Застосовується даний режим тільки при митті столових предметів на верхньому ярусі: сюди, як правило, містяться тарілки, блюдця, чашки, склянки.

Функцією відкладеного старту також постачена основна кількість моделей. Завдяки вбудованому таймеру миття посуду почнеться в призначений час. Для багатьох районів, де електроенергія в нічний час коштує дешевше, це дуже вигідно. Та й потім приємно прокинутися ранком і замість гори посуду, що залишився після вечері побачити чисто вимиті чашечки й тарілочки.

Що стосується рівня шуму, то в останніх поколіннях машин цьому критерію приділяється особлива увага. 43 db - уже не рідкість, а це звичайна домашня гучність. Поруч із такою включеною машиною можна тихо розмовляти. Гарні звукоізолюючі властивості досягаються за рахунок використання шумоподавляючих матеріалів і раціонального розміщення всіх функціональних вузлів.
У невеликих кухнях підлогову посудомийну машину найчастіше просто нікуди поставити. Тому тут доречно скористатися компактною моделлю. У середньому її розмір зрівняємо з кубиком, обсягом 50 куб. см (майже, як микрохвильовка). Так що вона цілком може розміститися прямо на стільниці або в кухонній шафці. Існує два типи таких міні-помічниць: "функціональний" і "комфорт". Машинки першого типу - більш дешеві - як правило мають 2-3 основних режими, механічне керування, низький клас енергоспоживання. Другий тип - ускладнений і більш дорогий варіант - здатний відмивати сильнозабруднені каструлі й сковороди, а також наділений функцією делікатної мийки - для виробів зі скла. Таймер відкладеного старту є в обох типах.

Однак, до недоліків таких машин можна віднести невелику завантажувальну камеру, розраховану на родину з 2-3 ( 4-х із труднощами) людей. Тому якщо до вас прийдуть гості, то доведеться озброюватися губкою й одягати фартух.

Найчастіше потенційного покупця бентежить, що посудомийна машина працює від 1 до двох годин, а то й довше ( при митті сильнозабруднених предметів). Видалося б руками теж саме можна вимити набагато швидше. Однак, такий підхід явно не відрізняється далекоглядністю.

По-перше, якщо говорити про якість миття, то ручний варіант, безумовно, поступається. Людина не може довгостроково мити посуд при температурі 60-70 градусів, він обварить руки. Крім того, від тривалого контакту з миючою рідиною шкіра сохне й тріскається. А усередині посудомийки, завдяки такій системі миття гинуть усі мікроби й предмети одержують первозданний блиск.

По-друге, виробники посудомийних машин не ставили перед собою завдання - збільшити швидкість миття посуду. Увага конструкторів концентрується на куди більш важливих питаннях: позбавити людину від неприємної роботи. Тепер її за вас виконує техніка. А ви в цей час можете відпочивати або займатися улюбленою справою.

Незважаючи на те, що посудомийна машина проробляє за нас саму неприємну роботу, не всякий посуд витримає її миття. У принципі в інструкції кожної машини даний перелік виробів, які не рекомендується мити в посудомийці. В основному це стосується предметів, зроблених з таких матеріалів як кришталь, пластик, дерево, порцеляна, посріблені й позолочені прилади. Через тривалу обробку миючим розчином і високою температурою, кришталь може потемніти, пластик деформуватися, дерево розтріснутися, а з порцеляни швидше злізе нанесений малюнок, на покриттях з дорогоцінних металів, як правило, з'являються плями або ж вони темніють.

Але, як правило, у щоденнім житті ми не використовуємо дорогих тендітних сервізів, а ставимо на стіл звичайні тарілки й прилади з нержавійки. Тому мийний агрегат повністю виправдовує себе. Тим більше, що ряд машин має функцію щадної мийки, яка дозволяє проводити більш дбайливе миття скляних виробів або виробів з дорогим малюнком. Але однаково не рекомендується мити тонкостінну порцеляну, китайську (тонкостінну) порцеляну, старий посуд, який залишився від бабусі або посуд, який ви дуже бережете, як пам'ять.

Потрібно бути обережними з миттям антикварної порцеляни, особливо з розписом по глазурі. Краще не мити стародавнє матове скло: воно буває тендітним. Втім, у деяких машинах є програми делікатної мийки тендітного скла.

Усі відомі виробники сучасного посуду спеціально маркірують виробу, які пристосовані для миття в посудомийної техніці. Як правило, це самий стандартний посуд без вишуканого декору. Що стосується столових приладів, то якщо вони покриті шляхетними матеріалами, то посудомийка теж не для них - точно потьмяніють.

Samsung установлює нові стандарти в дизайні DVD -плеєрів


Компанія Samsung Electronics ведучий виробник і технологічний лідер у сфері споживчої електроніки, представила компактний DVD-плеєр DVD-H1080 на виставці International Consumer Electronics Show у Лас-Вегасі. Новинка стала спадкоємцем торішньої моделі DVD-F1080, що здивувала своїм інноваційним дизайном. DVD-H1080 так само компактний, як і його попередник – по площі він лише ненабагато більше DVD-диска. А чудова дизайн-концепція Crystal Design робить цей портативний центр цифрових розваг особливо гарним.

DVD-H1080 – це ще один зразок техніки Samsung, якою можна по-справжньому захоплюватися. Ставши власником даного програвача, користувачі одержать небачений для DVD-плеєрів сплав стилю, інновацій і функціональності.

Незважаючи на мінімалістський дизайн, DVD-H1080 має саму передову функціональність. Новинка дозволяє підвищувати якість вихідного відеосигналу, конвертуючи стандартні DVD до роздільної здатності 720p, 1080i або 1080p (Full HD). А завдяки функції USB Host Play плеєр може відтворювати цілий спектр мультимедійних файлів, включаючи формати DivX, MP3 і JPEG. На відміну від звичайних DVD-плеєрів, призначених тільки для програвання дисків, Samsung DVD-H1080 здатний стати домашнім центром розваг з можливістю перегляду відео й фото, а також відтворення музики з USB-накопичувачів.  

Компанія Compro Technology представила IР-камеру IP50W


Компанія Compro Technology провідний виробник PC Tv-тюнерів і цифрових аудіо-відеопродуктів представляє продукт для забезпечення безпеки, IР-камеру IP50W.

Серія камер відеоспостереження IP50 являє собою легке в установці рішення для організації відеоспостереження усередині приміщення. Висока якість зображення в них сполучається з MPEG-4 кодуванням, що значно знижує потребу в дисковому просторі для зберігання архіву. Камера оснащена мікрофоном, гучномовцем, детектором руху, а також можливістю підключати зовнішні датчики й виконавчі ланцюги. Модель IP50W обладнана бездротовим інтерфейсом 802.11b/g.

Програмне забезпечення - це ключ до успіху продуктів, пов'язаних з безпекою будинку й офісу. На додаток до заснованого на Activex браузерному керуючому ПЗ всі камери Compro поставляються із професійним 16-канальним записуючим ПЗ Comproview для автоматичного керування, що попереджає. Є численні вбудовані детектируючі функції, такі, як збереження окремих настроювань для кожного каналу й сигналізація по певних подіях. ПЗ також підтримує безліч режимів вилученого моніторингу із широкою функціональністю й доступним браузерним інтерфейсом.

Для мобільних користувачів в IР-камер Videomate є підтримка 3 G-Телефонів і смартфонів на базі Windows Mobile 5/6 для перегляду в режимі реального часу й керування додатками для забезпечення безпеки (смартфони на базі Windows Mobile 5/6). 

Де кінчається всемогутність кухонного комбайна...


Де кінчається всемогутність кухонного комбайна...Воістину фантастичні досягнення сучасних технологій знайшли своє втілення в кухонному комбайні. Ця чарівна машина пркрасно сполучає безліч функцій, кожна з яких окремо при ручнім виконанні може обернутися для господарки справжньою проблемою. Подумати тільки!

Натискання однієї клавіші - і картопля почищена, овочі порізані, тісто замішане. Кілька невигадливих комбінацій - і комбайн перетворюється в м'ясорубку, що самостійно готовить для вас фарш. Чи варто купувати елекром’ясорубку, коли на ринку величезна кількість кухонних комбайнів?

На перший погляд, це порожня витрата грошей. Навіщо м'ясорубка? Комбайн усе перемеле, усе переріже, усе перечистить і перемісить. Але не чи доводилось вам зустрічатися із проблемою, коли м'ясо кухонному комбайну виявлялося "не по зубах"? Може бути, ми переоцінюємо його всемогутність? Адже слід прийняти в увагу той факт, що та сама техніка не може з рівним успіхом обробляти продукти, що настільки відрізняються за структурою й твердості, як м'ясо, тісто й овочі? Отже, саме час звернутися до думки експертів і подивитися, що вони скажуть на цей рахунок.

Експерти:

- Електром'ясорубка – окремо-варта соло-техніка, розрахована на готування м'ясного, рибного й пташиного фаршу.
- Електром'ясорубка відрізняється більш високою потужністю, довговічністю й надійністю, ніж кухонний комбайн.
- Прогресуюче підвищення потужності й поліпшення якості складання електром'ясорубок дозволило моделям, представленим на сьогоднішньому ринку, досягти рівня напівпрофесійної техніки.
- Нарешті, при бажанні можна придбати модель із додатковими функціями овочерізки, тертки й соковичавниці. М'ясорубка з овочами завжди впорається, а комбайн із м'ясом - далеко не завжди.

На запитання " чи варто купувати електром'ясорубку?" експерти й незалежні споживачі дали однозначно позитивну відповідь. Ну як, ви вирішили зробити покупку? Усе ще сумніваєтеся? Уже ні? Тоді - уперед!

До електром'ясорубки - зі знанням справи

Перш ніж піти в магазин і зробити свій вірний вибір, треба бути "підкованим" покупцем. Шквал нових термінів і перерахування всіляких "прибамбасів", які обрушаться на вас із вуст продавця, сповненого добрих намірів допомогти у виборі моделі, не повинні шокувати вас. Пропонуємо вашій увазі свого роду словник термінів, знання яких може бути корисним, із вказівкою характеристик, на які слід звернути увагу при виборі.

Автоматичний переривник ланцюга - це засіб захисту мотора в деяких моделях електром'ясорубок від перегріву й перевантаження (наприклад, потрапляння кістки). При нормальному процесі роботи вбудовані усередину дві біметалічні пластини перебувають у замкненому стані. Надмірний потік електрики змушує їх розімкнутися. Після відключення приладу переривник ланцюга автоматично вертається у вихідне положення - можна продовжити роботу.

Автореверс - ця функція дозволяє обійти проблему намотування жили на шнек. Не потрібно розбирати м'ясорубку, виколупувати жилу вилкою. Досить зупинити мотор, якийсь час потримати палець на кнопці автореверса, і причина засмічення вийде із вхідного отвору. Потім можна запустити прилад у роботу. Не всі м'ясорубки постачені цією функцією. Могутніші моделі в автореверсі просто не мають потреби, тому що жили для них не представляють проблему перемелювання.

Блокування мотора. Найбільш звичним способом захисту мотора від перегоряння й перевантаження є так зване блокування. У моделях, що використовують цей спосіб захисту, є втулка-запобіжник (звичайно із пластику), яка лопається у випадку влучення твердих частин або при підвищенні температури мотора вище припустимого значення.

Горловина електром'ясорубки повинна бути досить високою, щоб не було можливості піти назустріч випадково виниклому спокусі сунути в отвір руку. Говорячи всерйоз, це, скоріше, психологічна запобіжний захід робить роботу із приладом більш приємною.

Накатна гайка - масивна деталь, що забезпечує закріплення ножа й насадки на виході м'ясорубки. Матеріал - нержавіюча сталь. Більшою зручністю в експлуатації відрізняються моделі із глибокими пазами, розташованими по краю накатної гайки. У процесі роботи м'ясорубки під дією відцентрових сил, обумовлених обертанням ножа, може відбутися затягування накатної гайки, що суттєво ускладнює розбирання м'ясорубки. Вставляючи в пази який-небудь предмет (наприклад, олівець), можна без особливих зусиль відгвинтити накатну гайку.

Насадки для електром'ясорубок бувають наступних типів:

Перфоровані диски для фаршу. Усього існує три різновиди дисків для фаршу: із дрібними отворами (3-3.5мм), з отворами середньої величини (4.5-6мм), з великими отворами (8-9мм). Кожна електром'ясорубка комплектується, як мінімум, двома дисками з отворами різних діаметрів.

Насадка-куббе використовується для одержання порожніх сосисок (трубочок), які потім фаршируються й обсмажуються. Експериментуючи з наповнювачем для сосисок, можна готовити різні делікатеси, використовуючи книгу рецептів для готування "куббе".

Насадка для ковбаси призначена для готування домашньої ковбаси. До вузької горловини встановленої на м'ясорубку насадки приєднують кишку (або її альтернативу - те, у чому ви будете зберігати домашню ковбасу), включають м'ясорубку в роботу. Однієї рукою слід притримувати кишку й контролювати рівномірність її наповнення.

Формочка для котлет призначена для зручності формування готового фаршу, додасть котлетам більш естетичний вид і дозволить зробити їх однакової величини.

Овочерізка призначена для нарізування овочів великими рівними пластинками. Вставляється в м'ясорубку через голівку для овочерізки й тертки.

Тертка дає можливість, не додаючи зусиль - за допомогою м'ясорубки - терти овочі і інші продукти. Вставляється в прилад через голівку для овочерізки й тертки. Звичайно м'ясорубки комплектуються двома тертками - великого й дрібного калібру.

Соковичавниця для цитрусових. Призначення очевидне. Як користуватися соковичавницею, ясно далеко не всім. Виявляється, для цього треба поставити м'ясорубку " дибки" (на задню стінку), зняти металеву голівку, зміцнити соковичавницю й підставити ємність. Потім включити м'ясорубку, і "надягати" цитрусові, розрізані навпіл, на обертову опуклу частину вижималки.

Ніж. При виборі електром'ясорубки слід приділити особливу увагу якості сталі, з якої виконаний ніж. Від цього прямо залежить якість і надійність приладу. Звичайно ніж потребує заточення один-два рази в рік. Однак у деяких моделях, де використовується сталь дуже гарної якості, заточення ножа не передбачене ( звичайно, якщо вам не заманеться молоти цеглу й цвяхи). Одним з останніх досягнень є серповидний самозагострювальний ніж. При правильному обігу забезпечує безвідмовну роботу приладу.

Важіль-фіксатор - спеціальний фіксуючий гвинт, розташований на бічній панелі. Сприяє додатковому закріпленню всіх деталей, підвищуючи безпеку обігу із приладом. Є тільки в деяких моделях.

Теплоелемент. У деяких моделях функцію захисту мотора від перегріву й перевантаження виконує теплоелемент. Коли температура перевищує межу припустимого значення, відбувається відключення двигуна від шнека.

Штовхальник забезпечує зручність і безпеку завантаження продуктів. Матеріал - пластик.

Трей - завантажувальна платформа. Являє собою лоток для подачі продуктів з отвором, який приєднує до горловини м'ясорубки. Матеріал - пластик або метал. Пластиковий трей має недоліки втрати кольору, легкого забруднення, невисокої міцності. Миється з меншою легкістю, ніж металевий. Лотки можуть відрізнятися за формою й площею. Перевагу мають лотки більшої площі.

Шнек - масивна спіраль, до одного з кінців якої кріпиться ніж. У процесі роботи електром'ясорубки шнек, обертаючись, здійснює прокручування фаршу. Найчастіше зустрічається металевий шнек.

Шум. Природно, електром'ясорубка не відрізняється безшумністю роботи. Більше того, при складностях в обробці можуть спостерігатися вібрування, "скиглення" і нерівномірне дзижчання. Точної інформації про рівень шуму кожної моделі в децибелах установити не вдалося, тому що далеко не всі фірми-виробники тестували свої моделі. У середньому рівень шуму електром'ясорубок становить приблизно 70 дб при санітарній нормі 80 дб. Слід зазначити, що чим могутніше мотор, тим більше прилад видає шуму при роботі, що може створити деякі незручності. Зрештою, у дитячій кімнаті можна вжити заходів по звукоізоляції, що захистить сон вашої дитини не тільки від шуму електром'ясорубки.

пʼятниця, 6 серпня 2010 р.

Новий яскравий проектор Benq MP727 - яскраве рішення для Вашої презентації

Компанія Benq представляє новий яскравий XGA проектор для використання в офісі, освітніх і урядових закладах – MP727. Завдяки високій яскравості в 4300 ANSI люмен проектор можна використовувати в середніх і великих конференц-залах як при виключеному світлі, так і при яскравому освітленні.

На відміну від інших проекторів, представлених на ринку, проектор MP727 сконструйований з використанням найбільш новітніх технологій. По-перше, цифрова технологія обробки зображення – DLP – дозволяє проектору створювати насичене, чітке, зображення, яке легко читається, з великою кількістю деталей.

По-друге, колірне колесо із золотим перетином і технологія Brilliantcolor, яка підсилює півтони до 50%, розширюючи колірне охоплення за рамки стандарту RGB для досягнення більш реалістичної передачі всієї колірної палітри.

По-третє, технологія UNISHAPE додатково поліпшує якість зображення, одночасно оптимізуючи передачу кольору і яскравість проектора, що позитивно відрізняє проектор MP727 від представлених на ринку аналогів. Яскравість збільшується на 40%, а зображення стає ще більш насиченим. Завдяки високому рівню контрастності 3500:1 зображення виходить чітким навіть у добре освітленому приміщенні.

Проектор MP727 має ряд додаткових функцій, які спрощують процес проведення презентацій. За допомогою 11 попередньо встановлених режимів можна швидко настроїти проектор як для проведення презентації, так і для перегляду відео. Функція проектування на кольорову стіну оптимізує зображення залежно від кольору стіни та позбавить від необхідності встановлювати екран.

Серед мультимедійних функцій проектора MP727 можна виділити сумісність із HDTV, порт HDMI 1.3 (з HDCP). За допомогою пульта дистанційного керування можна не тільки управляти проектором, але й гучністю зовнішніх аудіо пристроїв, підключених до проектора.

PENTAX Optio P80: спортсменка, комсомолка, красуня

PENTAX представляє Optio P80 - цифровий компактний фотоапарат, винятково стильний, легкий і при цьому наділений незвичайними фотоможливостями. Він попрямує за власником куди завгодно, оскільки поміститься в кожну - навіть саму маленьку - кишеню або сумочку. Втім, чи захочете ви його ховати від людських очей?

PENTAX Optio P80 дійсно гарний
Якби новий цифрокомпакт PENTAX не був по своїй природі фотоапаратом, він міг би стати відмінним модним аксесуаром. P80 випускається в трьох колірних виконаннях: чорний, білий, блідо-зелений. Елегантний ультратонкий металевий корпус із хромованими вставками свідчить не тільки про гарний смак власника фотоапарата, але й натякає на видатне технологічне наповнення камери. При розробці надтонкого P80 внутрішні частини камери були значно зменшені, а ефективність їх розташування підвищена. Крім того, у цьому надкомпактному та легкому фотоапараті застосована вдосконалена технологія паркування об'єктива Sliding Lens System. Виступаючі зовнішні частини прибрані, навіть вушко для ремінця втоплене у корпус. В результаті вийшла сама тонка камера у своєму класі - усього 16,5 міліметрів товщиною - що має, проте, великий 2.7-дюймовий монітор і 4Х кратний зум-об'єктив.

Правильні портрети - це просто
Як тільки ви побачите черговий погляд убік чудового Optio P80, не губіться! Терміново знімайте портрет захопленої людини - камера вміє робити відмінні різкі та правильно проекспоновані портретні знімки завдяки вдосконаленій функції розпізнавання осіб. Як і в попередній моделі, фотоапарату потрібно всього три соті секунди, щоб розпізнати в кадрі людину (до 32 в одному кадрі). Камера допоможе дотриматись пропорційного співвідношення тіла й голови за допомогою нового фільтра Small Face. Вона автоматично зробить знімок, як тільки в кадрі з'являться посмішки, завдяки функції Smile Capture, ну а на випадок, якщо під час зйомки хтось моргне, в Optio P80 вбудована функція Blinking detection - камера помітить закриті очі та запропонує зробити другий дубль.

Як HD відеокамера, але набагато компактніше
Optio P80 відповідає й навіть перевершує найвищі вимоги до якості зображення для свого класу. Адже він записує високоякісне відео зі звуком із широкоекранними пропорціями 16:9 (HD роздільна здатність 1280х720 пікселів). Швидкість запису відео - 30 кадрів у секунду. Як у справжній відеокамері функція стабілізації зображення Movie SR усуває ефект від тремтіння фотоапарата під час зйомки.

Універсальний чотирикратний оптичний зум
Ще одна приємна риса Optio P80 - високоякісний 4Х зум-об'єктив, що покриває фокусну відстань від 4.9 мм до 19.6 мм (в 35міліметровому форматі це еквівалентно фокусній відстані 27.5 - 110 мм). Це серйозно розширює можливості фотографа й дозволяє з легкістю чергувати зйомку ширококутових сюжетів (пейзажі, групові фотографії) з віддаленими об'єктами.

Це буде чудово
Тих, хто усе ще судить про PENTAX Optio P80 "по одежинці", приємно здивує чудова якість фотографій, на яку здатна камера. Матриця з 12 ефективними мегапікселями, що створює зображення з надвисокою роздільною здатністю, високопродуктивний цифровий процесор і розроблений інженерами PENTAX високоякісний об'єктив з фірмовим багатошаровим SMC покриттям, створюють прекрасну технологічну платформу для одержання винятково різких і якісних знімків. Великі формати фотографій за допомогою мініатюрного фотоапарата - це саме про Optio P80.

Нові РК-телевізори Samsung з CCFL-підсвічуванням

Презентація на CES першого телевізора з CCFL- підсвічуванням і частотою 200 Гц - дуже важливий етап для Samsung, компанія пропонує користувачам зовсім новий рівень якості зображення, живі й насичені кольори, а також безпрецедентні мережеві можливості.

Частота 200 Гц - безсумнівне досягнення. Це в 2 рази більше, ніж в 100-герцових HD-телевізорах Samsung і в 4 рази більше показника звичайних телевізорів. Висока частота й швидкий час відгуку в комбінації з технологією інтерполяції Auto Motion Plus гарантують відсутність змазаності і тремтіння зображення навіть у самих динамічних сценах.

Обидві серії, і 7-ма, і 6-та (у моделях від 32" і вище) використовують удосконалену панель Ultra Clear panel - поляризатор, який перешкоджає відбиттю світла від зовнішніх джерел, поліпшуючи відображення чорного кольору, темних відтінків і надаючи насиченість іншим кольорам спектру. Новий поляризатор суттєво поліпшив свої властивості в порівнянні з попередниками, роблячи чорний колір максимально природнім незалежно від умов освітлення. У пристроях обох серій передбачений режим Natural, при виборі якого телевізор автоматично налаштовує рівень контрасту. У результаті цього формується зображення, що поєднує в собі високу яскравість РК-дисплею з кінематографічною картинкою, що властива плазмовим екранам. Обидві серії телевізорів, відрізняючись низьким рівнем енергоспоживання, відповідають стандарту Energy Star v3.0.

Телевізори Samsung 7-ї серії із частотою 200 Гц - це відмінне рішення для справжніх цінителів кіно. Висока частота і технологія інтерполяції Auto Motion Plus забезпечують створення картинки, що не поступається по своїй чистоті й насиченості кращим моделям CRT-телевізорів. Ексклюзивна технологія Samsung Wide Color Enhancer 3 сприяє передачі максимально природніх і живих кольорів. В результаті користувач бачить фільм саме таким, яким його задумав режисер.

Крім нової технології виробництва корпусів Crystal Design ще одним дизайнерським ходом, використаним у моделях 7-й серії, стала прозора смуга між екраном і рамкою. Таке рішення створює відчуття того, що екран як би парить у просторі.

Телевізори 7-ї серії оснащені самими досконалими на сьогоднішній день мережевими можливостями завдяки сервісу Internet@TV. В основі цієї технології лежить розробка Yahoo! Widget Engine. Зручні віджети забезпечують користувачеві доступ до мультимедійного веб-контенту одним натисканням кнопки на пульті. Телевізори підключаються до інтернету за допомогою Ethernet-з'єднання або USB-адаптера для WiFi-мереж. Крім того, завдяки підтримці стандарту DLNA, телевізори цієї серії можуть транслювати мультимедійний контент із домашнього ПК або інших пристрої в у реальному часі без проводів.

Власна інноваційна розробка Samsung - технологія інтерполяції Auto Motion Plus що практично повністю усуває розмитість картинки, використовується у всіх телевізорах 6-ї серії з діагоналлю від 32". Крім використання цієї технології, ЖК-матриця телевізорів має малий час відгуку, що також сприяє чіткій передачі зображення навіть у самих динамічних сценах.

Крім досконалих технологічних рішень моделі 6-ї серії відрізняються незвичайним і привабливим зовнішнім виглядом завдяки подальшому розвитку концепції дизайну Crystal Design. Двоколірна рамка телевізорів виглядає нетривіально, демонструючи плавний перехід від чорного до червоного.

Так само як і телевізори 7-ї серії, моделі 6-ї серії (з діагоналями 40" і вище) оснащені функцією Internet@TV, яка розроблене разом з Yahoo!. Сервіс Internet@TV, побудований на віджетах, робить телевізор цифровим центром і вікном у зовнішній світ, вийти в який можна одним натисканням кнопки пульта. А при підключенні WiFi-адаптера технологія DLNA забезпечує доступ до цифрового контенту на будь-яких WiFi-сумісних пристроях.

Як вибрати посудомийну машину

Ще недавно посудомийні машини можна було побачити тільки в іноземних фільмах. На сьогоднішній день посудомийні машини стали доступними, і все частіше з'являються на кухнях середньостатистичних жителів СНД.
Дійсно, без посудомийної машини так само важко господарювати, як і без пральної машини. Мийка посуду по витратах часу й сил стоїть відразу після прання. Логічно було б купити посудомийну машину відразу після пральної. Досить використовувати дружину в якості посудомийної машини!
При мийці посуду вручну Ви ніколи не досягнете тієї чистоти й гігієнічності, що при митті в посудомийній машині. Жодна господарка не зможе мити посуд при температурі води 75 градусів Цельсія, а посудомийна машина може.
Можна знайти кілька десятків посудомийних машин різних виробників, і різновидів моделей стає усе більше. Актуальне питання, що вибрати?

Як працює посудомийна машина

Знати це не тільки цікаво, але й потрібно. Посуд укладається в ґратчасті кошики й лотки. Вибирається режим мийки й натискається кнопка "Старт". Струмені холодної води проходить через спеціальний фільтр, у якому вода зм'якшується. У фільтрі використовується спеціальна сіль, яка додається не так часто. Далі вода нагрівається. Є моделі, які підключаються до гарячої води. Далі вода змішується з мийним засобом і тонкими струмками розприскується на посуд, розмиваючи жир і забруднення. Після закінчення процесу прання брудна вода зливається й відбувається полоскання посуду чистою водою з додаванням спеціального ополіскувача. Потім посуд може проходити процес сушіння.

Які бувають посудомийні машини

Насамперед, посудомийні машини різняться по способу установки. Бувають вбудовані посудомийні машини й машини зовнішньої установки.
Вбудовані посудомийні машини більш зручні. Вони не займають місце на столі.
Вбудовані посудомийні машини позбавлені декоративних елементів, тому що вони звичайно закриті дверкою меблів.
При виборі вбудованих машин знайте, що є моделі, які повністю закриті дверкою, і моделі, у яких елементи керування й індикації відкриті. Більш зручні посудомийні машини з відкритою індикацією, тому що видно, чи домила машина посуд, чи ні.
Звичайно вбудовані машини коштують дорожче окремо стоячих.
По розмірах посудомийні машини діляться на три категорії:

* Повнорозмірні (60х60х85 см, на 12-14 комплектів посуду)
* Вузькі (шириною 45 см, на 6-9 комплектів)
* Компактні (45х55х45 см, на 4-5 комплектів).

Майте через, що для родини з 3-5 людей, то краще брати повнорозмірну посудомийну машину. А якщо ні, то доведеться запускати машину по кілька раз у день. Компактні й вузькі моделі розраховані на 1-2 людей.

Можливості посудомийних машин

Число програм машини може коливатися від 4 до 12. Звичайно присутні такі режими:

* "Щоденна" - стандартна мийка при 50-60 градусах,
* "Дуже брудно" - передбачає додаткову мийку
* "Замочування" - для сильно застарілого бруду;
* "Ощадливий режим" - укорочений цикл для не дуже брудного посуду і т.д.

Погодитеся, одна справа помити чашки після чаю, а інша - вимити брудну сковороду. Дорогі й "розумні" моделі намагаються самі визначити потрібний режим прання. У більш дешевих машинах користувач вибирає режим сам. Чим більше можливих режимів, тим универсальніше й ощадливіше посудомийна машина. Посудомийна машина може мити практично будь-яке кухонне начиння. Не рекомендується мити дерев'яні, латунні, срібні й перламутрові вироби.

Чи економічна посудомийна машина

Лічильники електричної енергії стоять практично в кожному будинку. З недавнього часу багато установлюють лічильники води. Напрошується питання, чи ощадлива посудомийна машина? На всю процедуру помивки посуду витрачається близько 1,5 кіловата електроенергії й 15 літрів води. Ці цифри дуже зразкові й відрізняються для різних посудомийних машин, але приблизно картину Ви уявите. При мийці посуду звичайним способом іде на порядок більше води. Якщо у Вас є лічильник води, то вийде навіть економія.
Не зайве згадати, що посудомийні машини так само, як і інша техніка, діляться по класах споживання електроенергії. Клас A самий економічний, а далі по зростанню споживання електроенергії B,C,D,E..

Від чого залежить ціна посудомийної машини

Ціни на посудомийні машини коливаються від 300 до 1000$. Від чого залежить ціна й чи слід брати більш дорогу посудомийну машину?

* Моделі, що вбудовуються, коштують дорожче окремо стоячих.
* Чим вище функціональність і кількість програм, тим дорожче посудомийна машина.
* У більш дорогих посудомийних машинах відомих брендів більше уваги приділяють безпеці й перевірці машин на наявність шлюбу.

У дорогих посудомийних машинах престиж-класу більше значення має імідж і престиж. При цьому по функціональності надійності вони аналогічні моделям середньої цінової категорії. Якщо Ви прагнете, щоб посудомийна машина проробила довго й безвідмовно, варто звернути увагу саме на моделі середньої цінової категорії.

На що ще потрібно звернути увагу

Не варто забувати, про рівень шуму. Якщо кухня використовується й у якості їдальні, то цей показник дуже важливий. Він зазначений у паспорті посудомийної машини. Бажано, щоб рівень шуму не перевищував 50 дб. Вбудовані посудомийні машини шумлять менше за рахунок того, що їх оточує дерев'яна обшивка. Наявність сушіння. Далеко не всі моделі мають функцію сушіння, а вона може бути дуже корисна. І, звичайно ж, дизайн. Тут поради давати складно. Головне не гнатися за модою. Посудомийна машина купується на тривалий строк, а мода швидкоплинна. Те, що модно зараз, може виглядати смішно через 3-5 років. Якщо є сумніви, краще придбайте вбудовану посудомийну машину.

Нова серія пральних машин від Daewoo Electronics: L - Series

Daewoo Electronics, лідер у виробництві побутової техніки, представляє нову серію пральних машин з великим завантаженням, що дозволяє заощадити час при пранні білизни. Даний варіант є ідеальним для більших родин.

Пральні машини L-series від Daewoo Electronics мають функції прання й сушіння, що спрощує процес, заощаджує простір і засобу. Особлива система значно знижує рівень шуму й вібрації, а також зменшує енергоспоживання.

Двигун прямого приводу робить процес прання тихіше, а технологія прання пором надає білизні м'якість і білизну. Пара проникає у волокна тканини краще води, а висока температура сприяє найкращому видаленню плям і запобігає виникненню складок і заломів на одязі, тим самим скорочуючи процес прасування.

Делікатне прання й антибактеріальне покриття
Пухирці повітря, вироблювані пральною машиною, проникають у волокна тканин і сприяють видаленню бруду, а також збільшують властивості мийних засобів. З використанням повітряно-пузиркової технології гарне прання можливе навіть у холодній воді, що практично запобігає ушкодженню делікатних тканин і зменшує енергоспоживання.
У матеріал основних елементів пральної машини ми додали дрібні часточки срібла, відомого своїми антибактеріальними властивостями. Це дозволяє стримувати ріст шкідливих мікроорганізмів і різних видів грибків. Технологія нано-срібного покриття від Daewoo Electronics забезпечує чистоту й захист Вашої білизни від хвороботворних бактерій і оберігає Ваше здоров'я й здоров'я Ваших дітей. Поверхня барабана має спеціальний малюнок для мінімального ушкодження делікатних тканин під час прання.

Специфікація:
• Місткість: 9кг
• система прання, що настроюється,: 8 програм, включаючи програму швидкого прання для невеликої кількості речей Quick20, для швидкого прання спортивної форми, а також програму прання паром білої білизни (опція).
• Установка часу початку прання
• Діаметр дверцят 33,6 см
• Батьківський замок (блокування дверцят на час прання, а також клавіатури для захисту від випадкового натискання)
• Світлодіодний користувацький дисплей
• Відкриття дверцят на 180 градусів

Нові DVD караоке-плеєри від BBK

Компанія BBK Electronics повідомляє про запуск у продаж двох нових моделей DVD-плеєрів серії In`Ergo – DV214SI і DV216SI.

Незважаючи на очевидну тенденцію в бік розвитку напрямку HD-відео, DVD-плеєри залишаються найбільш доступними й розповсюдженими пристроями для відтворення відеоконтенту. Тому компанія BBK, приділяючи особливу увагу DVD-плеєрам з функцією «апскейлінг» і мережним медіапрогравачам, які здатні відтворювати відео високої чіткості, не забуває й про бюджетні моделі DVD-плеєрів. Нові моделі, DV214SI і DV216SI, підтримують найпоширеніші відео-, аудіо- і фото-формати, а також мають оптимальний набір функцій, необхідним для комфортної роботи із плеєром.

Серед відтворених DVD-плеєрами форматів – MPEG-4, WMA, Kodak Picture CD і JPEG. Для зручного програвання контенту безпосередньо із зовнішніх пристроїв, таких як цифрова фотокамера, зовнішній жорсткий диск, флешка, на передній панелі DVD-плеєрів передбачений високошвидкісний USB2.0-порт. Приєднавши зовнішній пристрій до плеєра за допомогою USB-порту, можна переносити файли з дисків даних програвача на цей пристрій без кодування (Copy Function). Також у новинках передбачена функція CD-RIP, яка дозволяє в стислому форматі переносити музику з дисків CD-DA (Audio- CD) на flash-плеєри BBK, приєднані до USB-порту DVD-Програвача.

Моделі DV214SI і DV216SI оснащені функцією карооке та мікрофонним входом. Крім того, у новинках реалізована власна розробка компанії BBK – функція «Q-Play», що дозволяє пропускати рекламні ролики на диску, записані перед початком фільму.

четвер, 8 липня 2010 р.

Новий РК-телевізор 32LG3200: оригінальний дизайн і висока якість зображення

LG Electronics, провідна компанія на світовому ринку плоскопанельних дисплеїв, представляє новий рідкокристалічний телевізор 32LG3200, що поєднує в собі сучасні технічні характеристики й незвичайне оформлення.

Екран 32LG3200 укладений у тонку рамку, глянсовий корпус телевізора кріпиться на незвичайній кільцеподібній опорі. Ця модель являє собою не тільки втілення дизайнерської думки, але й забезпечує якість зображення високої чіткості 1366 x 768 зі збільшеною контрастністю 15,000:1, що забезпечує більш глибокий чорний колір і робить колірну гаму повніше.

Технологія 24P Real Cinema дозволяє переглядати фільми з високим дозволом із частотою 24 кадри в секунду, як вони й були споконвічно зняті. За допомогою технології Intelligent Sensor цей телевізор аналізує навколишній простір і світло, забезпечуючи оптимальне зображення для глядачів.

Для кращої якості звуку в телевізор 32LG3200 вмонтовані непомітні динаміки, настроєні відомим аудіо експертом п. Марком Левінсоном. Вони створюють чітке, насичене звучання. Динаміки розташовані по всьому периметру лицьової панелі, що надає телевізору витончений зовнішній вигляд і дозволяє створити віртуальну «стіну» звуку. Традиційні підсилювачі динаміків і пов'язані з ними ґрати також відсутні, що, безсумнівно, можна віднести до дизайнерських переваг.

Нарешті, фірмова технологія LG SIMPLINK дозволить управляти іншим сумісним устаткуванням, таким як Dvd-програвачі й системи домашніх кінотеатрів. Також телевізор 32LG3200 серії оснащено трьома входами HDMI з підтримкою сигналу розгорненням 1080p.

Вбудований пилосос

Зверніть увагу, що найкращий час установки вбудованого пилососа – будівництво або ремонт будинку, до стяжки підлоги. У цьому випадку пластикові труби прокладуть під стяжкою разом з іншими інженерними комунікаціями, а отвори в стінах для пневморозеток і вихлопу легко зникнуть під чистовою обробкою.

Якщо Ви все-таки зробили стяжку, але ремонт ще не закінчений, то можна прокласти повітроводи за підвісними стелями. Якщо вже завершена чистова обробка, то пластикові труби можливо сховати в коробах на місці плінтусів, або за декоративною ліпниною. У компаній також повинен бути досвід зовнішньої проводки з відповідною теплоізоляцією.

Силовий агрегат вбудованого пилососа встановлюється в будь-якому підсобному приміщенні: комора, гараж, підвал, балкон або лоджія цілком підійдуть. Пилосос the vacuum cleaner стійкий до температурних коливань, тому ці приміщення не доведеться додатково утеплювати. Єдине обмеження – агрегат не повинен бути під впливом атмосферних опадів. Тому якщо у вас немає заскленого балкона, агрегат можна помістити в спеціальну шафу. Повітроводи, що йдуть від силового агрегату, можуть прокладатися відкрито ( підлога, стеля, горище, підвал або гараж), у декоративних коробах (там де повинен розташовуватися плінтус) або потай (у підлозі або стінах у штробах, підвісні стелі й у фальш-підлоги так само підійдуть) .

Пневморозетки (pneumosocket) монтуються в стіні або підлозі. Пневмосовок – у коридорі або на кухні на рівні плінтуса в стіни, кухонні гарнітури, меблі, вбудовані шафи. Пластиковий кронштейн для шланга буде встановлений у будь-якому зручному для Вас місці.

Інженер повинен приїхати до вас і скласти індивідуальний проект установки з урахуванням Ваших побажань, розташування інженерних комунікацій і архітектурних особливостей Вашої квартири, котеджу або офісу. Сам монтаж здійснюється бригадою кваліфікованих монтажників і займає кілька днів. По закінченню монтажу й випробувань системи Ви одержуєте гарантійний талон.

Шланг із різними насадками - як у звичайного пилососа. На його рукоятці перебуває перемикач, що приводить пилосос у дію. Довжина шланга - від 4 до 11 метрів. Легкий і гнучкий, він зроблений з унікального матеріалу - навіть якщо Ви станете на нього, з ним нічого не трапиться. А для того, щоб шланг при збиранні не дряпав Ваші меблі, його можна помістити в спеціальний чохол усе продумане до дріб'язків.

Внутрішні повітроводи (internal air lines) з'єднують пневморозетку (або кілька розеток) з основним блоком пилососа, у якому перебуває двигун. Повітроводи можуть бути як внутрішніми, прокладеними в стіні, підлозі або стелі, так і зовнішніми, поміщеними в пластиковий короб.

Пневмовихлоп приєднаний до пилососа й виведений на вулицю. Через нього видаляється дрібний, невидимий пил, що не вловлюється фільтром. Це самий шкідливий пил, який при збиранні звичайним пилососом викидається назад у приміщення й у силу своєї легкості висить у повітрі протягом декількох годин, безперешкодно проникаючи в легені. Тут же він легко й непомітно виводиться на вулицю.

Єдиними неосвітленими сторонами даної проблеми залишаються питання про засмічення у мережах, яким чином фірми усувають дані неполадки залишилося неясно. Так само наскільки збільшується або зменшується ступінь пожежонебезпеки. Так що перед замовленням такої дивовижної штучки вам варто провести не тільки маркетинг цінової політики підприємств, надаваних послуг і гарантій, але й відносної безпеки даного виробу.

LG GB110: привабливо, зручно й недорого

Тонкий, компактний, ергономічний – цей телефон украй зручно й приємно тримати в руці. Незважаючи на те, що LG GB110 належить до категорії моделей початкового рівня, він виконаний з високоякісного пластику шоколадного кольору. Оригінальний дизайнерський розв'язок був використаний при оформленні задньої поверхні телефону: фактурний малюнок у вигляді концентричних кіл не тільки привертає увагу до телефону, але й вирішує практичне завдання – телефон стає менш мазким.

Серед інших моделей LG GB110 виділяється не тільки оригінальним дизайном і розумною ціною, але й повним набором необхідних функцій: 1,5” CSTN LCD дисплей, VGA камера, слот для карт пам'яті Microsd до 2 GB, стерео FM радіо, що працює без використання гарнітури (із вбудованою антеною) і зовнішній гучномовець.

Крім того, у телефоні присутні вже звичними функції, що стали: калькулятор, секундомір, органайзер і світовий час. Важливою перевагою також є час роботи: завдяки батареї (Li-Ion, ємністю 950 мА/ч) телефон може працювати до 400 годин у режимі очікування й до 4 годин у режимі розмови.

Усі перераховані переваги в комбінації з малим розміром і вагою робить LG GB110 украй привабливим як для молодих користувачів, так і для більш старшої аудиторії.

Як вибрати міксер

У дитинстві на свята часто робили тістечка, основу яких становив збитий білок і, природно, для збивання білка затрачалось багато зусиль. Пройшов час, і люди зрозуміли, що для збивання потрібний міксер.

Міксери бувають ручними й стаціонарними. Ручний ви тримаєте в руці під час роботи, стаціонарний має підставку й чашу, яка також може обертатися. Ручні гарні на додаток до комбайна. Стаціонарні ж займають багато місця й дорожче. Зате працюють самостійно.

Найголовнішим параметром при виборі міксера є його потужність. Чим більше, тем краще. У середньому - під півкіловата. Дуже добре, якщо міксер має захист від перевантаження.

По наявності швидкостей усі обладнання практично однакові - їх мінімум три. Іноді швидкість обертання роблять залежно від натискання кнопки: сильніше тиснеш - більше швидкість. Іноді вставляють турборежим - можна протягом короткого часу суттєво збільшити швидкість обертання, наприклад, щоб розбити грудки.

На додаток до базового комплекту міксер може доповнюватися різними змінними насадками, спеціальною лопаткою для перемішування - загалом, чим додатків до обладнання більше, тем краще. Звичайний мінімум - пара вінчиків для збивания, пара лопаток для замішувания тіста.

Коли будете купувати - гляньте саму культуру виконання міксера. Лопатки повинні бути міцними, не ведіться на дротові. Корпус повинен мати мінімум зазорів, адже міксер працює на кухні, у зазори буде забиватися бруд. Як і при виборі всякої дрібної електричної техніки бажано, щоб в обладнанні був відсік для зберігання шнура. Дістає, чи знаєте, коли знімаєш із полки міксер, за ним тягнеться шнур по ходу захоплюючи за собою тостер, який падаючи повисає, зачепившись шнуром за м'ясорубку.

Як завжди при покупці уникаємо виробів маленьких китайських рученят, маловідомих фірм і в сумнівних місцях. Одними із провідних фірм виробників є Moulinex, Bosch, Vitek.

Компанія LG Electronics представляє серію холодильників категорії Sbs

Серія холодильників від LG категорії Side-by-Side являє собою комбінацію новітніх технічних розробок і яскравого, елегантного преміум дизайну. Усі холодильники LG формату Sbs мають сховану конструкцію дверних петель. Витончені металеві ручки у всю висоту дверцят зі зручним захватом не просто добре виглядають, але й доповнюють правильний силует холодильника. Зручна для користувачів автоматична система No Frost.
Крім того, холодильники LG традиційно мають зручні зони для зберігання різних продуктів: зона для овочів і фруктів, оснащена система оптимізації вологості Moist Balance Crisper відділення для закусок, зручна полиця для високих пляшок, полицю для зберігання вина. Широка лампа добре висвітлює кожний кут холодильного відділення. Яскравий Led-дисплей з інтуїтивно зрозумілим кнопковим керуванням відображає інформацію про режими роботи холодильника.

Простір не тільки холодильному й морозильної камер, але й двері поділені на зручні зони для зберігання різних продуктів – зона для зберігання свіжих овочів і фруктів, спеціальне відділення для закусок, відділення для високих пляшок.

Система оптимізації вологості Moist Balance Crisper – унікальна розробка компанії LG, спеціальна ніздрювата поверхня кришки у відділенні для овочів і фруктів. Інноваційна структура цієї поверхні, збільшена площа за рахунок ніздрюватої структури, на якій накопичується конденсат, і система регулювання дозволяє оптимізувати рівень вологості. Городина і фрукти зберігають потрібну кількість вологи, а також свій зовнішній вигляд і смакові якості.

Регулювання температури, і отже енергозбереження здійснюється за рахунок електронних сенсорів (5 штук), сигналом відкритих дверей, ф-цією «Блокування від дітей».

Електронні сенсори, розташовані по всьому обсягу холодильника контролюють внутрішню температуру й реагують на будь-яке її відхилення від норми, управляють процесом охолодження для підтримки заданої температури.

Зовнішній LЕD дисплей відображає всю необхідну інформацію про режими роботи холодильника, температуру холодильного й морозильного відділень, а також з нього можна активувати функції швидкої заморозки і режим «Відпустка» (Vacation). Режим «Відпустка» підтримує в холодильнику оптимальну необхідну температуру для зберігання мінімальної кількості продуктів при оптимальнім енергоспоживанні під час тривалої відсутності.

Дверний ущільнювач Bioshield виготовлений з антибактеріального матеріалу, у складі якого є активна протигрибкова речовина, яка пригнічує утворення цвілі й руйнування ущільнювача.
Покриття внутрішніх стінок холодильника Biosilver насичене іонами срібла, які виявляють антибактеріальний ефект, сповільнюючи розмноження спор цвілевого грибка й дріжжовидних бактерій, що прискорюють шумування. Технологію Biosilver визнали такі авторитетні інститути дослідження як FDA, EPA і SIAA.
Поворотний механізм Twist Icetray полегшує витягнення льоду.

Дизайн холодильників виконаний у класичному стилі з елегантними ручками й полицями з металевою окантовкою. Холодильники мають сховану конструкцію дверних петель. Витончені металеві ручки у всю висоту дверцят зі зручним захватом не просто добре виглядають, але й доповнюють правильний силует холодильника.

Плеєр Samsung Q1 La Fleur

Плеєр Samsung Q1 La Fleur виглядає жіночно й здатний стати відмінним подарунком для прекрасної половини. Корпус обладнання виконаний у темно-фіолетовому кольорі з фірмовими візерунками La Fleur, у такому ж стилі витриманий і інтерфейс обладнання. Модель поставляється зі шкіряним чохлом, в оформленні якого також використовуються квіткові мотиви, крім того, у комплект поставки входять високоякісні навушники-вкладиші YA-EP450.

Музичні дані плеєра так само гарні, як і його зовнішній вигляд. В Q1 La Fleur застосована оновлена система технологій поліпшення якості звуку Dnse™ 3.0, яка забезпечує ідеальне звучання. Крім того, плеєр аналізує дані звукового файлу про жанр композиції й на їхній основі вибирає підходяще настроювання еквалайзера.

РК-дисплей з діагоналлю 2,4" має дозвіл 320x240і відображає насичені живі кольори, що дозволяє не тільки з комфортом виконувати звичайні операції, але й насолоджуватися відеофайлами. Q1 La Fleur підтримує всі сучасні й відеоформати, а також дає можливість переглядати фотографії й інші зображення. Ємності вбудованого акумулятора вистачає для відтворення 30 годин музики або 4 годин відео, обсяг вбудованої пам'яті становить 4ГБ. Q1 також оснащений Fm-тюнером і диктофоном.

Відновлення ПО плеєра стало простим і зручним завдяки технології Emodio, яка автоматично завантажує й установлює актуальні відновлення. Крім того, можна автоматично обновляти музичну колекцію, просто підключаючи плеєр до комп'ютера із установленої Emodio.

Побутова техніка - посудомийна машина

Знаєте, скільки часу в рік іде майже в кожної жінки на миття посуду, якщо в родині чотири людини? Фахівці підрахували, що більш 400 годин. Уявляєте, майже двадцять діб в рік ми невпинно драїмо каструлі, тарілки, сковорідки, але ж могли б займатися куди більш приємними справами. А як чоловіки не люблять це незахоплююче заняття.

Виробники побутової техніки давно вже запропонували спосіб, як полегшити життя домогосподарок - треба всього лише купити посудомийну машину.

Ця корисна техніка не тільки заощадить Вам купу часу. А й допоможе на довгі роки зберегти привабливість Ваших рук. Адже процес мийки посуду в машині відбувається при дуже високій температурі, яку людські руки не можуть витримати, мікроби при цій температурі гинуть.

Як правило, посудомийну машину завантажують один раз у добу, коли нагромадиться достатня кількість брудного посуду.

Повне завантаження розраховане на 9-12 комплектів, а це приблизно 25-36 тарілок, 9-12 чашок із блюдцями, 9-12 келихів, стільки ж ложок, виделок і ножів.

У посудомийній машині Ваш посуд буде вимитий до блиску. На повний цикл миття йде приблизно 12 літрів води й від 30 хвилин до 2 годин часу.

Посудомийки безшумні, дуже прості в керуванні, добре вписуються в малогабаритні кухні.
Їхні розміри 85Х60Х60см, 85Х45Х60см. Сушиться посуд під впливом вбудованого вентилятора, або волога випаровується природнім шляхом. Для машини потрібні спеціальні мийні засоби, які зараз повсюди продаються в магазинах побутової хімії.

середа, 23 червня 2010 р.

3D-проектор LG CF3D перетворює будинок у стереоскопічний кінотеатр


Це перший стерео-проектор від LG, який створює зображення Full HD за допомогою однолінзової технології. Для створення тривимірного зображення використана технологія поляризаційного поділу. LG CF3D може виводити зображення на проекційний екран з діагоналлю до 150 дюймів з яскравістю 1250 Ansi-Люмен (2500 Ansi-у режимі 2D) і контрастністю 7000:1.3 D-проектор від LG оснащено двома процесорами, необхідними для створення тривимірного зображення за допомогою поляризованого світла. Вбудована камера автоматично калібрує світло й зображення. Проектор поставляється із шістьма безкоштовними поляризаційними окулярами.

Гейзерні кавоварки

Гейзерні кавоварки свою назву одержали не даремно. Їхнє обладнано оригінально. У нижній частині перебуває ємність, у яку заливають холодну воду, а посередині розташовується фільтр, куди насипається кава. Під тиском пари закипає вода, піднімається нагору, проходить через фільтр і заварюється кава.

При цьому напій виходить найбільш міцним і сповна насичується ароматом, який у звичайній турці частково видаляється разом з паром. До того ж кава в гейзері не витікає. Досить просто не переливати воду вище нанесеної на нижньому резервуарі мітки, щільно закручувати кавоварку й стежити за цілістю гумових ущільнювачів. А завдяки спеціальній фільтрації часточки кавової гущі не попадають вам у чашку.

Моделі й вартість гейзерів

Ціновий діапазон гейзерних кавоварок дозволяє зробити вибір залежно від вмісту гаманця. Існують як більш дешеві моделі, виготовлені з алюмінію, так і дорогі, виконані з високоякісної нержавіючої сталі. Нагрівати їх можна й на газових, і на електричних плитах. Є також моделі, що працюють безпосередньо від електромережі.

Вартість гейзерних кавоварок залежить і від обсягу. У самому маленькому гейзері можна зварити всього 1 чашку напою, у великому – до 18-ти чашок відразу, що дуже зручно при прийомі гостей. Причому маються на увазі саме кавові, а не чайні чашки.

Крім того, ціна гейзерних кавоварок залежить і від дизайну моделі. Останнім часом з'явилися досить оригінальні форми аж до імітацій під старовину. Такі гейзери не тільки полегшують процес готування кави, але й прикрашають собою інтер'єр кухні, стають прекрасним подарунком до будь-якого свята.

Додаткова зручність гейзерних кавоварок у тому, що в них можна готувати не тільки каву, але й квіткові чаї, і натуральні лікарські трав'яні відвари. Причому в цих напоях гейзери зберігають абсолютно всі цілющі властивості.

Догляд за гейзерною кавоваркою

Якщо ви прагнете, щоб гейзер служив вам довго й не втрачав своєї зовнішньої привабливості, за ним потрібно доглядати. Наприклад, від газової плити зовні з'являється кіптява, з якої мийні засоби можуть не впоратися. У той же час чистячи засоби згодом на поверхні залишають подряпини. Не всі моделі цих кавоварок можна мити й у посудомийній машині. Тому дану інформацію слід уточнювати при покупці.

Не забувайте й про гумові ущільнювачі. Згодом, а також від недбалого обігу вони втрачають свою цілісність і еластичність, що приведе до наступних протічок

LG Therma V — альтернатива традиційним системам опалення


Компанія LG Electronics представила опалювальну систему Therma V. Тепловий насос повітря-вода LG Therma V є альтернативою системам опалення, заснованим на спалюванні палива й газу. Принцип роботи насоса заснований на перетворенні поновлюваної енергії, узятої з навколишнього середовища. Експлуатація Therma V відрізняється значною економією: високий рівень енергоефективності дозволяє одержувати до 4 кВт тепла на кожний кіловат споживаної електроенергії. Насос відповідає світовим вимогам по екологічності.

Як вибрати музичний центр

Музичний центр просто необхідний атрибут будь-якого житлового приміщення. Комусь потрібний звук для нормальної роботи (в офісі, на кухні), комусь потрібний якісний звук, щоб насолодиться музикою з домашньої аудіо колекції, хтось хоче улаштувати вечірку. І в кожного покупця свої вимоги.

Також вибір ускладнюється більшою різноманітністю моделей музичних центрів від різних виробників. Спробуємо вибрати музичний центр, який буде відповідати всім Вашим вимогам, не переплачуючи за непотрібні надмірності.

Класифікація по габаритних розмірах

Почнемо, насамперед, з габаритних розмірів. Відразу подумайте, де в приміщенні повинен стояти музичний центр і скільки місця Ви готові для нього виділити. Великий музичний центр буде надмірністю для кухні, зате добре буде виглядати у великій кімнаті або спальні, не віднімаючи при цьому місця. Із цієї причини відразу подумайте місце установки й визначитеся з габаритами. Якщо Ви прагнете поставити музичний центр на полицю, то не зашкодить заміряти висоту й ширину, у які повинен поміститься музичний центр.

Залежно від габаритів музичні центри діляться на три категорії:

* Мікро-система, що звичайно має одну касетну деку, програвач CD дисків, FM тюнер і стерео підсилювач. При малих розмірах мікро-системи можуть бути досить функціональними. Їхньої потужності вистачить для невеликого приміщення, наприклад кухні.
* Міні-система звичайно має CD-Ченжер на трохи CD-дисків, оснащується двома касетними деками. Також може підтримувати багатоканальний звук Dolby Pro-Logic і мати відповідну акустичну систему. Потужності міні-системи звичайно вистачає для будь-яких побутових приміщень.
* Міді-системи звичайно виконані у вигляді компонентних систем. Кожний компонент (підсилювач, дека, CD-ченжер і ін.) це окремий блок. Зустрічаються міді-системи нечасто й мають високу вартість. Міді-системи призначені ентузіастам і аматорам якісної музики. Тут можуть застосуються позолочені роз’їми й проведення й інші технології, характерні високоякісній звуковій техніці.

Технічні характеристики музичних центрів

Потужність (Вт) - звичайно під потужністю мають на увазі потужність акустичної системи. Чим вище потужність, тим голосніше звучить музичний центр і тим якісніше звук.

CD-програвач ( CD-ченжер) - звичайно на 1-5 компакт-дисків. Програвачі на кілька дисків зручніше, завантаживши туди улюблені диски, Вам не доведеться ходити до програвача перемінити диск, можна перемкнуться між дисками прямо з пульта дистанційного керування.

Кількість настроювань еквалайзера. Еквалайзер необхідний аматорам набудовувати звук "під себе". Тут важлива кількість смуг еквалайзера. Багато систем дозволяють програмно набудовувати еквалайзер, а також зберігати й завантажувати предустановки.

Діапазони тюнера. Тюнер може працювати тільки в діапазоні FM або містити крім FM і інші діапазони. Якщо розібратися, то більшість людей слухає тільки радіостанції в FM діапазоні (тільки в FM і УКВ діапазоні може передаватися якісний стереозвук), а інші діапазони зовсім не використовують.

Surround Sound або об'ємне звучання. Часто зустрічається як опція в стереосистемах. Тут на аматора, багато вважають псевдо-об'ємний звук неякісним і неприємним.

Мегабас. Опція, яка піднімає рівень сигналу по низьких частотах (ефект "глибокого баса"). Ця опція багатьом прийде по смаку, у цьому випадку краще один раз почути.

Кількість каналів і, відповідно, колонок. Є звичайні стереосистеми, і системи з Dolby Pro-Logic, що містять кілька каналів, що й дозволяють одержати якісне звучання й просторовий ефект.

Число смуг акустичної системи. Для одержання більш якісного звучання звук в акустичних системах розділяється по частотах і за кожну зі смуг частот відповідає свій динамік. Бувають одне, двох і трьохполосні акустичні системи. Чим більше смуг, тим вище якість звучання й тим більше габарити акустичної системи.

MP3. Формат стиску звуку, що дозволяє якісно стискати звук і поміщати на компакт-диску більше музики. На звичайному CD диску міститься до 80 хвилин звуку у звичайному форматі AudioCD і до 10 годин звуку в MP3. Дуже рекомендується брати музичний центр із підтримкою MP3, навіть якщо Ви вперше чуєте про MP3.

WMA. Формат стиску звуку конкуруючий з MP3, але менш розповсюджений. Підтримка WMA музичним центром не обов'язкова, через малу поширеність формату.

DVD. Деякі більш дорогі моделі музичних центрів, крім звичайних CD можуть програвати й DVD диски. На DVD диску міститься більш, ніж в 7 раз більше інформації, ніж на звичайному CD. Отже, на DVD поміститься більше музики в більш високій якості.
Караоке. Так, деякі моделі музичних центрів (наприклад, від Samsung) оснащуються функцією караоке. У комплекті звичайно йде диск, що містить російські й іноземні пісні.

Про цінові категорії музичних центрів

Найчастіше в музичних центрах одного класу й цінової категорії застосовуються ті самі деталі, тому якість звучання не може сильно вирізняться. Їх відрізняє дизайн, набір функцій і потужність. Прагнете більш якісний звук - прийде купувати систему дорожче.

Виробники теж сконцентрувалися на продукції у своїх цінових категоріях. Samsung, LG, Sharp і Pioneer більше спеціалізуються на музичних центрах нижчої цінової категорії. Видатного звуку від них Ви не почуєте, але одержите цілком якісне звучання за прийнятні гроші.

Sony, Panasonicи Technics, особливо Technics, сконцентрувалися на музичних системах вищого класу й цінової категорії. Тут Ви будете доплачувати за якісне звучання.

Також у продуктів різних виробників є різні відтінки у звучанні. Наприклад, рtechnics звучить більш жорстко, а Sony більш м'яко. Але це вже справа смаку, та й не все зможуть почути відмінності на слух, особливо відразу.

Висновки

Завдяки технічному прогресу й конкуренції якісний звук доступний усім. За дуже високе звучання доведеться платити більше, іноді набагато більше. Але функціональний і потужний музичний центр доступний практично всім. Головне, перед покупкою визначтеся, чого Ви чекаєте від музичного центру, і які функції Вам реально потрібні.

Перший у світі FULL LED Slim 3D телевізор LX9500


Телевізор оснащений інноваційним заднім підсвічуванням із блоків світодіодів, що робить зображення ще більш захоплюючим і надає максимальну реалістичність сприйняттю при перегляді 3D контенту. Дисплей демонструє виняткову яскравість і неперевершену якість зображення при супертонкому корпусі. Рівень динамічної контрастності 10 000 000:1 і технологія Trumotion 400Гц здатні перенести глядачів у самий центр подій. Дві пари затворних окулярів додаються в комплекті з 3D телевізором LX9500. Стереоефект досягається шляхом змінного блокування однієї з лінз синхронно із частотою відновлення екрана. Ці окуляри дуже комфортні навіть при тривалому перегляді

Побутові ваги: точність і надійність насамперед


Самі підступні люди на землі, мабуть, кухарі! Вони пригощають нас звабними стравами, а потім тихенько посміюються над стражданнями нещасних ласунок, що проливають гіркі сльози перед дзеркалом. Смачна їжа — одне із задоволень, у яких важко собі відмовити, але за кожний десерт або прожарений біфштекс власницям завидних фігурок доводиться розплачуватися виснажливими дієтами й тренуваннями у фітнес-клубах. Покладемо, щодо кухарів — це, звичайно, жарт! Однак усе, що стосується згаданих блюд, — найчистіша правда. І після чергового застілля ми із прикрістю стежимо за стрілкою підлогових ваг, яка відхиляється аж ніяк не на користь осиної талії. Видалося б, викинь ваги — і приводу для невдоволення собою наче й не було! Тільки в такому випадку й усіляких зустрічей із дзеркалом рекомендується уникати.

Стежити за власною вагою все-таки необхідно, а якщо для цього використовувати точні й гарні ваги, то ще й приємно! Сьогодні звичайні підлогові ваги перетворилися в невід'ємну частину інтер'єру ванної кімнати. Здалося б, прилад немудрий, однак вимоги до нього особливі. Найголовніше з них — чесність. Ваги — точний вимірювальний прилад, і якість зважування прямо залежить від технічних параметрів. Спробуємо розібратися в тому, як вони влаштовані. Отже, сучасні ваги можуть бути механічними або цифровими.

З першими всі просто. Саме такі ваги справно служили нашим мамам і бабусям, та й зараз не втрачають своєї популярності. Найбільш важлива деталь у них — вимірювальна пружина, яка визначає тиск, надавана на ваги. При зважуванні пружина зміщається на кілька міліметрів, повертаючи стрілку уздовж шкали.

Цифрові ваги — дитя наукового прогресу. Одні з них повністю електронні, інші більше походять на своїх попередників і містять механічні деталі. Зрозуміло, технічна сторона процесу зважування в більш досконалих приладів складніше. Найпростіші цифрові ваги — це ваги з так званим вмонтованим диском. Техніка зважування така ж, як у механічних ваг, тільки вага відображається на цифровому табло. Інша техніка зважування, яку також використовують у цифрових вагах, заснована на принципі, згідно з яким дві механічні пластини, що перебувають одна над іншою, утворюють електричний конденсатор. Найменший зсув поверхні ваг веде до зміни відстані між пластинами. Мікропроцесор фіксує дані зміни, обробляє інформацію й видає точну цифру.

Справжня революція в області техніки зважування — застосування принципу датчика напруг. Тут без елементарних знань із області фізики не обійтися. Основна частина механізму — тонке проведення, через яке проходить електричний струм. Як тільки поверхня ваг зазнає утиску, проведення витягається, і електричний сигнал змінюється. Мікропроцесор усе запам'ятовує й переводить у числове значення, а на табло з'являється ваша вага.

Підводячи підсумки, необхідно відзначити, що чим менше у вагах механічних деталей, тим вище точність приладу. Електронні ваги мають точність в 100 грамів. Як будь-який вимірювальний прилад, ваги мають межі припустимого навантаження. На сьогоднішній день вага більше 160 кілограмів жодним підлоговим вагам (механічним або електронним) не під силу.

Однак залишимо ненадовго ваги підлогові й поговоримо про інші не менш корисні побутові ваги. Насамперед — ваги кулінарні. Саме вони дозволяють у потрібних пропорціях змішати всі необхідні складові для того, щоб у результаті ми могли порадувати себе смакотою, про яку ішла мова на самому початку. Ринок кулінарних ваг надзвичайно різноманітний, тому завжди можна підібрати модель за смаком. Нам же важливі деталі. Найцікавіша властивість сучасних ваг — здатність обнуляти вагу (наприклад, у моделей PHILIPS HR 2390 і HR 2387). Скажімо, до вечері в нас пиріг. Тісто — річ примхлива, і тут як ніколи необхідна точність. Отже, беремо чашку й ставимо її на ваги, розбиваємо туди яйця, довідаємося вагу. Тепер натискаємо на кнопку — і… на табло знову нуль. Борошно можна додати строго по рецепту! Помилитися складно. Далі випливають усі інші продукти, і в підсумку ми одержуємо інформацію про загальну вагу тіста. Не чи правда, дуже зручно?

Для тих, хто рідко дозволяє собі зайвий шматочок пирога, теж є приємна новина. У деяких моделях кулінарних ваг вбудований дієтичний комп'ютер, якому відомо все про живильну цінність більше 400 харчових продуктів. Поклав на плато ваг продукт, що цікавить, увів відповідний код — усі відомості про зміст у ньому жирів, білків, вуглеводів, карбогідратів, калорій, кілоджоулів і холестерину відразу виникли на екрані. Саме цікаве, що, якщо підключити прилад до комп'ютера, можна самостійно регулювати своє харчування, змінювати складові дієти й розраховувати витрати продуктів на будь-який проміжок часу.

Загальна для всіх без винятку кулінарних ваг вимога — зручність в експлуатації. Багато в чому це залежить від чаші. У деяких моделей вона не прикріплена до плато. У такому випадку можна використовувати практично будь-яку тару. Якщо чаша міцна, її цілком припустимо пристосувати для міксера. Замість чаші іноді необхідний мірний глечик. Нарешті, про ваги дитячі. Такі є далеко не в кожному будинку, тому що розраховані на малят до шести років ( тобто на навантаження не більше 20 кілограмів).

У великій чаші дитина буде почувати себе комфортно. У деяких моделях навіть передбачена утеплена підстилка із приємного на дотик матеріалу. Вбудована функція зберігає дані про вагу маляти при останньому зважуванні й автоматично обчислює різницю. Ріст дитини можна виміряти за допомогою спеціальної планки, один кінець якої прикріплюють до ваг. Деякі дитячі ваги розраховані на те, що, коли їх маленький хазяїн підросте, прилад стане служити господарці на кухні. До питання про точність. Якщо говорити про кулінарні ваги, то тут принцип один: чим вище максимум навантаження, тим більше ціна розподілу, тобто нижче точність. Якщо мова йде про електронні моделі, то вони звичайно мають кілька рівнів точності. Це значить, що якщо максимально припустиме навантаження становить 5 кілограмів, то до 2,5 кілограмів точність — 2 грама, а від 2,5 — уже 5 грамів. Деякі моделі дитячих ваг також мають декілька рівнів точності.

Тепер, коли ми освоїли ази, саме час перейти до деталей. Отже, у вагах цінується не тільки точність, але й надійність. Що забезпечує довгу й точну роботу приладу? Зрозуміло, його корпус. Якщо він металевий, ваги прослужать не менше 10 років. А от із пластмасою ситуація інша. Занадто легко деформується вона від тепла й вологи. Зважаючи на те, що місцем проживання підлогових ваг найчастіше стає ванна кімната… Висновок робіть самі. При виборі кулінарних ваг рекомендуємо звернути увагу на кнопки. Гумові кнопки або тонка гумова плівка, що захищає панель, дозволяють не боятися розсипаних або пролитих продуктів.

Наступний момент полягає в тому, що електронні ваги потребують харчування. І це можуть бути не тільки звичні батарейки (мова йде про батарейки 1,5 і 9 V). Багато сучасних моделей працюють за рахунок сонячної або кінетичної енергії. В останньому випадку в прилад вмонтований трансформатор, що перетворить механічну енергію в електричну. Практично всі електронні ваги оснащені автоматичним включенням і відключенням, а також рідкокристалічним дисплеєм. Іноді табло містить індикацію розрядки батарейки. До речі, батарейок 9 V ( зрозуміло, алкалінових) вистачить більше, ніж на рік. У вагах із червоними цифрами на табло ( є й такі, але про них пізніше) батарейки працюють 10-14 годин безупинно, що відповідає двом-трьом тисячам зважувань. У деяких моделях стоїть змінна літієва батарейка з терміном служби до десяти років.

А тепер про приємні нововведення, які відрізняють винятково сучасні моделі. Наприклад, ваги, у яких замість одного датчика використовують відразу чотири. Зв'язані між собою, вони реєструють загальний тиск, надаваний на ваги, і через мікропроцесор видають вагу. Таке нововведення дозволило дизайнерам втілити в життя навіть самі сміливі розв'язки. От уже де дивуєшся різноманітності. Стекло й хром — для стильних, дерево — для шанувальників класики, пластмаса й метал — для тих, кого скоряють самі несподівані форми й кольори… Дуже зручні моделі з так званим анатомічним плато (поверхня верхньої частини корпуса нагадує форму стопи). Для тих, хто прискіпливо ставиться до питання власної ваги, придумали ваги, оснащені невеликими комп'ютерами, здатними обчислити ідеальну вагу власника. Досить увести свою стать, вік, ріст і тип конституції. А комп'ютер урахує нормальні зміни ваги людину залежно від даних параметрів. Для людей з ослабленим зором випускають електронні ваги зі збільшеним дисплеєм і червоним циферблатом (наприклад, PHILIPS HF350).

Саме час познайомитися ближче з виробниками. Це відомі усьому світу компанії — PHILIPS, ROWENTA, TEFAL, UFESA. Якість пропонованої ними продукції сумніву не підлягає. У фірм PHILIPS і UFESA ваги не є основним видом продукції, тому шанувальники перерахованих торговельних марок особливо не розгуляються. Хоча компанія UFESA, наприклад, пропонує досить недорогі й надійні моделі механічних напольных ваг (UFESA BM 320 і UFESA BM 8303). Більш широкі можливості для вибору дають компанії ROWENTA і TEFAL. З 1995 року на російському ринку представляє свою продукцію фірма SOEHNLE (Німеччина). Вона спеціалізується в області виробництва ваг протягом 130 років. До речі, саме SOEHNLE першої випустила електронні побутові ваги.

Samsung Ultra(TOUCH) -новий флагманський слайдер


«Завдяки новому технологічному дизайну й унікальному сенсорному екрану Samsung Ultratouch, безсумнівно, стане „героєм“ виставки Mobile World Congress, у черговий раз підтвердивши лідерство компанії, - заявив виконавчий віце-президент і глава підрозділу мобільних комунікацій Дж. К. Шин (J. K. Shin).
-Ми маємо намір розширити лінійку апаратів з тачскрином, представивши моделі всіх стилів, а Ultratouch очолить цю лінійку й стане лідером у сегменті телефонів преміум-класу із сенсорним екраном».

Samsung протягом уже тривалого часу вважається виробником стильних мобільних телефонів. Новий флагман лінійки Ultra, модель Ultratouch-Це технологія тачскрин, дизайн і цілий набір мультимедійних функцій.

Телефон оснащений сенсорним Amoled-Дисплеєм з діагоналлю 2,8 дюйма, що забезпечує виняткову яскравість і насиченість кольорів. Тонкий(12,7мм)корпус апарата одягнений у металеву рамку й оснащений полірованою задньою кришкою, що надає Ultratouch вишуканий вид.

Модель Ultratouch, представлена Samsung, відрізняється видатними технічними характеристиками. Вбудована камера 8 Мпикс, Led-спалах і функція розпізнавання посмішки дозволяють робити фотографії дуже високої якості. Також користувачеві доступні віджети, що вже стали візитною карткою телефонів Samsung. На додаток до камери, Ultratouch оснащується GPS-модулем, який забезпечує точну навігацію, а функція гео-тегінга дозволяє робити фотографії із прив'язкою до географічних координат. Якісний запис VGA-відео зі швидкістю 30 кадрів у секунду й музичний плеєр доповнюють набір мультимедійних функцій. Для певної і швидкої роботи в мережі Ultratouch оснащений підтримкою протоколу HSDPA 7,2Мбит/с.

Тачскрин і повноцінна клавіатура забезпечують інтуїтивно зрозуміле керування всіма функціями апарата: завдяки вдосконаленому інтерфейсу Touchwiz перегляд фотографій, навігація й інтернет-серфінг стали максимально простими й зручними. Самі потрібні й часто використовувані віджети можна перетягнути на екран, а повноцінна клавіатура розширює й без того вражаючі можливості апарата.