середа, 20 жовтня 2010 р.

Холодильник - наш друг

Холодильник — наш друг, і ставитися до нього треба з ніжністю й увагою його можливостей.

От кілька важливих правил:

- не завантажуйте холодильник надмірно, у ньому може порушитися циркуляція холодного повітря, а значить, і правильне охолодження проектів;

- не зберігаєте в холодильнику їжу в алюмінієвому посуді або у відритих консервних банках (продукти потрібно перекласти в порцеляновий або скляний посуд і закрити);

- не ставте в холодильник гарячу їжу, спочатку остудіть її до кімнатної температури;

- не слід зберігати продукти і їжу незакритими, особливо ті, які мають специфічний запах (оселедець, салати і т.д.). Упакуйте їх у поліетилен або фольгу й помістіть подалі від молочних продуктів, які швидко усмоктують сторонні запахи;

- зберігаєте продукти в морозильнику в поліетиленовому упакуванні або у фользі.

Оптимальна температура зберігання продуктів неоднакова. Для сметани й сиру цей діапазон від 0 до 4, для сиру й майонезу — 8-12°. А от бананам протипоказана температура нижче +10°. При такій температурі вони чорніють і стають м'якими.

Під морозильною камерою або близько неї звичайно зберігається температура близько 0, тому поміщайте тут охолоджені продукти, не порушуючи їх упакування. Солоні й кислі продукти й мінеральну воду зберігаєте на нижніх полках, сире м'ясо — у керамічному або емальованому посуді, прикривши зверху марлею або папером (щоб не задихнулося). Рибу охолоджену, яку ви збираєтеся швидко приготувати, краще попатрати й помістити на верхню полицю холодильника. А от морожену зберігаєте тільки в морозильнику й в упакованому виді. Овочі добре зберігаються в нижньому ящику, під склом. Ягоди розмістіть в лоточку в один шар і прикрийте марлею.

0 Comments: