середа, 20 жовтня 2010 р.

Світова прем'єра серії гібридних цифрових фотокамер Samsung NX на виставці PMA

Компанія Samsung Electronics технологічний лідер у сфері споживчої електроніки, на виставці PMA ( Лас-Вегас, США) анонсувала випуск революційної гібридної цифрової фотокамери серії NX. Унікальність цієї новинки - у комбінації продуктивності і якості зображення дзеркальних фотоапаратів з портативністю й зручністю компактних цифрових камер. З виходом серії NX компанія Samsung розраховує зайняти лідируючі позиції в новому ринковому сегменті гібридних цифрових фотоапаратів.

Новий концепт має гідності дзеркальних і компактних фотокамер одночасно. Подібно звичним цифровим дзеркальним фотоапаратам, у новій камері буде застосований сенсор формату APS-C. Завдяки більшому фізичному розміру він здатний одержати більше світла й тим самим забезпечити більш високу якість зображення й передачі кольору, ніж порівнювані по габаритах цифрові компакти. З іншого боку, на відміну від дзеркальних камер моделі серії NX не стануть містити в собі системи дзеркал і громіздкої пентапризми, а будуть оснащені високоточним електронним видошукачем. Використання останнього дозволило інженерам Samsung значно зменшити розміри й вагу камери внаслідок скорочення відстані між об'єктивом і сенсором приблизно на 40 % у порівнянні із традиційними цифровими дзеркальними фотоапаратами. Крім видошукача, у новій камері передбачений режим Live View, при якому візування можна вести за допомогою вбудованого РК-дисплея.

Компанія Samsung прагне до лідерства на ринку встаткування для роботи із цифровим зображенням. У рамках даної стратегії в складі Samsung була заснована дочірня компанія Samsung Digital Imaging, головна мета якої - розробка цифрових фотокамер із кращими у своїх класах характеристиками, дизайном і ергономікою.

Завдяки створенню Samsung Digital Imaging як окремої структури, з'явилася можливість більш ефективно координувати спільну роботу різних підрозділів Samsung - зокрема напівпровідників, що займаються виробництвом, Lcd-панелей і споживчої електроніки. Це дозволить компанії Samsung розробляти й випускати інноваційні фото- і відеокамери, які будуть установлювати нові стандарти в індустрії. Яскравим прикладом таких передових продуктів і стала серія NX.

0 Comments: