неділя, 24 квітня 2011 р.

Історія компанії Sony (Соні)


Історія фірми Sony (Соні) стартує в 1946 році. Молодий, але дуже амбіційний і талановитий японський підприємець Акіо Моріта, а також не менш молодий і не менш амбіційний інженер Масару Ібука вирішили відкрити в Токіо майстерню радіодеталей. Початковий капітал майстерні рівнявся всього лише 500 доларів США. Спочатку весь колектив новоспеченої компанії становив 20 людей, однак, у майбутньому всі різко змінилося. Але не все так відразу. Перший час японський фірма була на грані банкрутства й жили під постійною погрозою витиснення з ринку більшими гравцями.

Однак, історія Sony на цьому не перервалася, а все завдяки завзятості Масару Ібуки, а також вдалим маркетинговим ходам Акіо Моріта. В 1949 році Sony одержує патент на відтворення звуку з магнітної стрічки. Через рік на ринку з'являється перший магнітофон G-Type від японської фірми, який саме таки вмів відтворювати ці самі магнітні стрічки. Зовні цей магнітофон виглядав не дуже привабливо, однак, саме він послужив основою для нових розробок від Sony.

В 1950 році керівництво японської компанії купляє в американців ліцензію на виробництво транзисторів. Через якийсь час асортименти Sony розширюється популярним радіоприймачем TR-2, телевізорами і відеомагнітофономи. Усі ці пристрої працювали на транзисторах.

Мало хто знає, але саме корпорація Sony дала миру портативні музичні програвачі й лазерні диски (лазерні диски Соні винайшла разом з Philips). 1990-і роки для Sony стали просто феноменальними. Поміркуєте самі, розробка DVD, Blu-Ray, створення нових сучасних телевізорів Bravia, винахід ігрової приставки Sony Playstation і Sony Playstation Portable, найвідоміша серія ноутбуків Sony Vaio, фотоапарати Cyber-Shot, телефони Sony Ericsson. Завдяки всім цим винаходам Sony стала одним з головних і найбільших виробників електроніки в усьому світі.

0 Comments: