середа, 23 червня 2010 р.

Гейзерні кавоварки

Гейзерні кавоварки свою назву одержали не даремно. Їхнє обладнано оригінально. У нижній частині перебуває ємність, у яку заливають холодну воду, а посередині розташовується фільтр, куди насипається кава. Під тиском пари закипає вода, піднімається нагору, проходить через фільтр і заварюється кава.

При цьому напій виходить найбільш міцним і сповна насичується ароматом, який у звичайній турці частково видаляється разом з паром. До того ж кава в гейзері не витікає. Досить просто не переливати воду вище нанесеної на нижньому резервуарі мітки, щільно закручувати кавоварку й стежити за цілістю гумових ущільнювачів. А завдяки спеціальній фільтрації часточки кавової гущі не попадають вам у чашку.

Моделі й вартість гейзерів

Ціновий діапазон гейзерних кавоварок дозволяє зробити вибір залежно від вмісту гаманця. Існують як більш дешеві моделі, виготовлені з алюмінію, так і дорогі, виконані з високоякісної нержавіючої сталі. Нагрівати їх можна й на газових, і на електричних плитах. Є також моделі, що працюють безпосередньо від електромережі.

Вартість гейзерних кавоварок залежить і від обсягу. У самому маленькому гейзері можна зварити всього 1 чашку напою, у великому – до 18-ти чашок відразу, що дуже зручно при прийомі гостей. Причому маються на увазі саме кавові, а не чайні чашки.

Крім того, ціна гейзерних кавоварок залежить і від дизайну моделі. Останнім часом з'явилися досить оригінальні форми аж до імітацій під старовину. Такі гейзери не тільки полегшують процес готування кави, але й прикрашають собою інтер'єр кухні, стають прекрасним подарунком до будь-якого свята.

Додаткова зручність гейзерних кавоварок у тому, що в них можна готувати не тільки каву, але й квіткові чаї, і натуральні лікарські трав'яні відвари. Причому в цих напоях гейзери зберігають абсолютно всі цілющі властивості.

Догляд за гейзерною кавоваркою

Якщо ви прагнете, щоб гейзер служив вам довго й не втрачав своєї зовнішньої привабливості, за ним потрібно доглядати. Наприклад, від газової плити зовні з'являється кіптява, з якої мийні засоби можуть не впоратися. У той же час чистячи засоби згодом на поверхні залишають подряпини. Не всі моделі цих кавоварок можна мити й у посудомийній машині. Тому дану інформацію слід уточнювати при покупці.

Не забувайте й про гумові ущільнювачі. Згодом, а також від недбалого обігу вони втрачають свою цілісність і еластичність, що приведе до наступних протічок

0 Comments: