четвер, 8 липня 2010 р.

Як вибрати міксер

У дитинстві на свята часто робили тістечка, основу яких становив збитий білок і, природно, для збивання білка затрачалось багато зусиль. Пройшов час, і люди зрозуміли, що для збивання потрібний міксер.

Міксери бувають ручними й стаціонарними. Ручний ви тримаєте в руці під час роботи, стаціонарний має підставку й чашу, яка також може обертатися. Ручні гарні на додаток до комбайна. Стаціонарні ж займають багато місця й дорожче. Зате працюють самостійно.

Найголовнішим параметром при виборі міксера є його потужність. Чим більше, тем краще. У середньому - під півкіловата. Дуже добре, якщо міксер має захист від перевантаження.

По наявності швидкостей усі обладнання практично однакові - їх мінімум три. Іноді швидкість обертання роблять залежно від натискання кнопки: сильніше тиснеш - більше швидкість. Іноді вставляють турборежим - можна протягом короткого часу суттєво збільшити швидкість обертання, наприклад, щоб розбити грудки.

На додаток до базового комплекту міксер може доповнюватися різними змінними насадками, спеціальною лопаткою для перемішування - загалом, чим додатків до обладнання більше, тем краще. Звичайний мінімум - пара вінчиків для збивания, пара лопаток для замішувания тіста.

Коли будете купувати - гляньте саму культуру виконання міксера. Лопатки повинні бути міцними, не ведіться на дротові. Корпус повинен мати мінімум зазорів, адже міксер працює на кухні, у зазори буде забиватися бруд. Як і при виборі всякої дрібної електричної техніки бажано, щоб в обладнанні був відсік для зберігання шнура. Дістає, чи знаєте, коли знімаєш із полки міксер, за ним тягнеться шнур по ходу захоплюючи за собою тостер, який падаючи повисає, зачепившись шнуром за м'ясорубку.

Як завжди при покупці уникаємо виробів маленьких китайських рученят, маловідомих фірм і в сумнівних місцях. Одними із провідних фірм виробників є Moulinex, Bosch, Vitek.

0 Comments: