пʼятниця, 6 серпня 2010 р.

Новий яскравий проектор Benq MP727 - яскраве рішення для Вашої презентації

Компанія Benq представляє новий яскравий XGA проектор для використання в офісі, освітніх і урядових закладах – MP727. Завдяки високій яскравості в 4300 ANSI люмен проектор можна використовувати в середніх і великих конференц-залах як при виключеному світлі, так і при яскравому освітленні.

На відміну від інших проекторів, представлених на ринку, проектор MP727 сконструйований з використанням найбільш новітніх технологій. По-перше, цифрова технологія обробки зображення – DLP – дозволяє проектору створювати насичене, чітке, зображення, яке легко читається, з великою кількістю деталей.

По-друге, колірне колесо із золотим перетином і технологія Brilliantcolor, яка підсилює півтони до 50%, розширюючи колірне охоплення за рамки стандарту RGB для досягнення більш реалістичної передачі всієї колірної палітри.

По-третє, технологія UNISHAPE додатково поліпшує якість зображення, одночасно оптимізуючи передачу кольору і яскравість проектора, що позитивно відрізняє проектор MP727 від представлених на ринку аналогів. Яскравість збільшується на 40%, а зображення стає ще більш насиченим. Завдяки високому рівню контрастності 3500:1 зображення виходить чітким навіть у добре освітленому приміщенні.

Проектор MP727 має ряд додаткових функцій, які спрощують процес проведення презентацій. За допомогою 11 попередньо встановлених режимів можна швидко настроїти проектор як для проведення презентації, так і для перегляду відео. Функція проектування на кольорову стіну оптимізує зображення залежно від кольору стіни та позбавить від необхідності встановлювати екран.

Серед мультимедійних функцій проектора MP727 можна виділити сумісність із HDTV, порт HDMI 1.3 (з HDCP). За допомогою пульта дистанційного керування можна не тільки управляти проектором, але й гучністю зовнішніх аудіо пристроїв, підключених до проектора.

PENTAX Optio P80: спортсменка, комсомолка, красуня

PENTAX представляє Optio P80 - цифровий компактний фотоапарат, винятково стильний, легкий і при цьому наділений незвичайними фотоможливостями. Він попрямує за власником куди завгодно, оскільки поміститься в кожну - навіть саму маленьку - кишеню або сумочку. Втім, чи захочете ви його ховати від людських очей?

PENTAX Optio P80 дійсно гарний
Якби новий цифрокомпакт PENTAX не був по своїй природі фотоапаратом, він міг би стати відмінним модним аксесуаром. P80 випускається в трьох колірних виконаннях: чорний, білий, блідо-зелений. Елегантний ультратонкий металевий корпус із хромованими вставками свідчить не тільки про гарний смак власника фотоапарата, але й натякає на видатне технологічне наповнення камери. При розробці надтонкого P80 внутрішні частини камери були значно зменшені, а ефективність їх розташування підвищена. Крім того, у цьому надкомпактному та легкому фотоапараті застосована вдосконалена технологія паркування об'єктива Sliding Lens System. Виступаючі зовнішні частини прибрані, навіть вушко для ремінця втоплене у корпус. В результаті вийшла сама тонка камера у своєму класі - усього 16,5 міліметрів товщиною - що має, проте, великий 2.7-дюймовий монітор і 4Х кратний зум-об'єктив.

Правильні портрети - це просто
Як тільки ви побачите черговий погляд убік чудового Optio P80, не губіться! Терміново знімайте портрет захопленої людини - камера вміє робити відмінні різкі та правильно проекспоновані портретні знімки завдяки вдосконаленій функції розпізнавання осіб. Як і в попередній моделі, фотоапарату потрібно всього три соті секунди, щоб розпізнати в кадрі людину (до 32 в одному кадрі). Камера допоможе дотриматись пропорційного співвідношення тіла й голови за допомогою нового фільтра Small Face. Вона автоматично зробить знімок, як тільки в кадрі з'являться посмішки, завдяки функції Smile Capture, ну а на випадок, якщо під час зйомки хтось моргне, в Optio P80 вбудована функція Blinking detection - камера помітить закриті очі та запропонує зробити другий дубль.

Як HD відеокамера, але набагато компактніше
Optio P80 відповідає й навіть перевершує найвищі вимоги до якості зображення для свого класу. Адже він записує високоякісне відео зі звуком із широкоекранними пропорціями 16:9 (HD роздільна здатність 1280х720 пікселів). Швидкість запису відео - 30 кадрів у секунду. Як у справжній відеокамері функція стабілізації зображення Movie SR усуває ефект від тремтіння фотоапарата під час зйомки.

Універсальний чотирикратний оптичний зум
Ще одна приємна риса Optio P80 - високоякісний 4Х зум-об'єктив, що покриває фокусну відстань від 4.9 мм до 19.6 мм (в 35міліметровому форматі це еквівалентно фокусній відстані 27.5 - 110 мм). Це серйозно розширює можливості фотографа й дозволяє з легкістю чергувати зйомку ширококутових сюжетів (пейзажі, групові фотографії) з віддаленими об'єктами.

Це буде чудово
Тих, хто усе ще судить про PENTAX Optio P80 "по одежинці", приємно здивує чудова якість фотографій, на яку здатна камера. Матриця з 12 ефективними мегапікселями, що створює зображення з надвисокою роздільною здатністю, високопродуктивний цифровий процесор і розроблений інженерами PENTAX високоякісний об'єктив з фірмовим багатошаровим SMC покриттям, створюють прекрасну технологічну платформу для одержання винятково різких і якісних знімків. Великі формати фотографій за допомогою мініатюрного фотоапарата - це саме про Optio P80.

Нові РК-телевізори Samsung з CCFL-підсвічуванням

Презентація на CES першого телевізора з CCFL- підсвічуванням і частотою 200 Гц - дуже важливий етап для Samsung, компанія пропонує користувачам зовсім новий рівень якості зображення, живі й насичені кольори, а також безпрецедентні мережеві можливості.

Частота 200 Гц - безсумнівне досягнення. Це в 2 рази більше, ніж в 100-герцових HD-телевізорах Samsung і в 4 рази більше показника звичайних телевізорів. Висока частота й швидкий час відгуку в комбінації з технологією інтерполяції Auto Motion Plus гарантують відсутність змазаності і тремтіння зображення навіть у самих динамічних сценах.

Обидві серії, і 7-ма, і 6-та (у моделях від 32" і вище) використовують удосконалену панель Ultra Clear panel - поляризатор, який перешкоджає відбиттю світла від зовнішніх джерел, поліпшуючи відображення чорного кольору, темних відтінків і надаючи насиченість іншим кольорам спектру. Новий поляризатор суттєво поліпшив свої властивості в порівнянні з попередниками, роблячи чорний колір максимально природнім незалежно від умов освітлення. У пристроях обох серій передбачений режим Natural, при виборі якого телевізор автоматично налаштовує рівень контрасту. У результаті цього формується зображення, що поєднує в собі високу яскравість РК-дисплею з кінематографічною картинкою, що властива плазмовим екранам. Обидві серії телевізорів, відрізняючись низьким рівнем енергоспоживання, відповідають стандарту Energy Star v3.0.

Телевізори Samsung 7-ї серії із частотою 200 Гц - це відмінне рішення для справжніх цінителів кіно. Висока частота і технологія інтерполяції Auto Motion Plus забезпечують створення картинки, що не поступається по своїй чистоті й насиченості кращим моделям CRT-телевізорів. Ексклюзивна технологія Samsung Wide Color Enhancer 3 сприяє передачі максимально природніх і живих кольорів. В результаті користувач бачить фільм саме таким, яким його задумав режисер.

Крім нової технології виробництва корпусів Crystal Design ще одним дизайнерським ходом, використаним у моделях 7-й серії, стала прозора смуга між екраном і рамкою. Таке рішення створює відчуття того, що екран як би парить у просторі.

Телевізори 7-ї серії оснащені самими досконалими на сьогоднішній день мережевими можливостями завдяки сервісу Internet@TV. В основі цієї технології лежить розробка Yahoo! Widget Engine. Зручні віджети забезпечують користувачеві доступ до мультимедійного веб-контенту одним натисканням кнопки на пульті. Телевізори підключаються до інтернету за допомогою Ethernet-з'єднання або USB-адаптера для WiFi-мереж. Крім того, завдяки підтримці стандарту DLNA, телевізори цієї серії можуть транслювати мультимедійний контент із домашнього ПК або інших пристрої в у реальному часі без проводів.

Власна інноваційна розробка Samsung - технологія інтерполяції Auto Motion Plus що практично повністю усуває розмитість картинки, використовується у всіх телевізорах 6-ї серії з діагоналлю від 32". Крім використання цієї технології, ЖК-матриця телевізорів має малий час відгуку, що також сприяє чіткій передачі зображення навіть у самих динамічних сценах.

Крім досконалих технологічних рішень моделі 6-ї серії відрізняються незвичайним і привабливим зовнішнім виглядом завдяки подальшому розвитку концепції дизайну Crystal Design. Двоколірна рамка телевізорів виглядає нетривіально, демонструючи плавний перехід від чорного до червоного.

Так само як і телевізори 7-ї серії, моделі 6-ї серії (з діагоналями 40" і вище) оснащені функцією Internet@TV, яка розроблене разом з Yahoo!. Сервіс Internet@TV, побудований на віджетах, робить телевізор цифровим центром і вікном у зовнішній світ, вийти в який можна одним натисканням кнопки пульта. А при підключенні WiFi-адаптера технологія DLNA забезпечує доступ до цифрового контенту на будь-яких WiFi-сумісних пристроях.

Як вибрати посудомийну машину

Ще недавно посудомийні машини можна було побачити тільки в іноземних фільмах. На сьогоднішній день посудомийні машини стали доступними, і все частіше з'являються на кухнях середньостатистичних жителів СНД.
Дійсно, без посудомийної машини так само важко господарювати, як і без пральної машини. Мийка посуду по витратах часу й сил стоїть відразу після прання. Логічно було б купити посудомийну машину відразу після пральної. Досить використовувати дружину в якості посудомийної машини!
При мийці посуду вручну Ви ніколи не досягнете тієї чистоти й гігієнічності, що при митті в посудомийній машині. Жодна господарка не зможе мити посуд при температурі води 75 градусів Цельсія, а посудомийна машина може.
Можна знайти кілька десятків посудомийних машин різних виробників, і різновидів моделей стає усе більше. Актуальне питання, що вибрати?

Як працює посудомийна машина

Знати це не тільки цікаво, але й потрібно. Посуд укладається в ґратчасті кошики й лотки. Вибирається режим мийки й натискається кнопка "Старт". Струмені холодної води проходить через спеціальний фільтр, у якому вода зм'якшується. У фільтрі використовується спеціальна сіль, яка додається не так часто. Далі вода нагрівається. Є моделі, які підключаються до гарячої води. Далі вода змішується з мийним засобом і тонкими струмками розприскується на посуд, розмиваючи жир і забруднення. Після закінчення процесу прання брудна вода зливається й відбувається полоскання посуду чистою водою з додаванням спеціального ополіскувача. Потім посуд може проходити процес сушіння.

Які бувають посудомийні машини

Насамперед, посудомийні машини різняться по способу установки. Бувають вбудовані посудомийні машини й машини зовнішньої установки.
Вбудовані посудомийні машини більш зручні. Вони не займають місце на столі.
Вбудовані посудомийні машини позбавлені декоративних елементів, тому що вони звичайно закриті дверкою меблів.
При виборі вбудованих машин знайте, що є моделі, які повністю закриті дверкою, і моделі, у яких елементи керування й індикації відкриті. Більш зручні посудомийні машини з відкритою індикацією, тому що видно, чи домила машина посуд, чи ні.
Звичайно вбудовані машини коштують дорожче окремо стоячих.
По розмірах посудомийні машини діляться на три категорії:

* Повнорозмірні (60х60х85 см, на 12-14 комплектів посуду)
* Вузькі (шириною 45 см, на 6-9 комплектів)
* Компактні (45х55х45 см, на 4-5 комплектів).

Майте через, що для родини з 3-5 людей, то краще брати повнорозмірну посудомийну машину. А якщо ні, то доведеться запускати машину по кілька раз у день. Компактні й вузькі моделі розраховані на 1-2 людей.

Можливості посудомийних машин

Число програм машини може коливатися від 4 до 12. Звичайно присутні такі режими:

* "Щоденна" - стандартна мийка при 50-60 градусах,
* "Дуже брудно" - передбачає додаткову мийку
* "Замочування" - для сильно застарілого бруду;
* "Ощадливий режим" - укорочений цикл для не дуже брудного посуду і т.д.

Погодитеся, одна справа помити чашки після чаю, а інша - вимити брудну сковороду. Дорогі й "розумні" моделі намагаються самі визначити потрібний режим прання. У більш дешевих машинах користувач вибирає режим сам. Чим більше можливих режимів, тим универсальніше й ощадливіше посудомийна машина. Посудомийна машина може мити практично будь-яке кухонне начиння. Не рекомендується мити дерев'яні, латунні, срібні й перламутрові вироби.

Чи економічна посудомийна машина

Лічильники електричної енергії стоять практично в кожному будинку. З недавнього часу багато установлюють лічильники води. Напрошується питання, чи ощадлива посудомийна машина? На всю процедуру помивки посуду витрачається близько 1,5 кіловата електроенергії й 15 літрів води. Ці цифри дуже зразкові й відрізняються для різних посудомийних машин, але приблизно картину Ви уявите. При мийці посуду звичайним способом іде на порядок більше води. Якщо у Вас є лічильник води, то вийде навіть економія.
Не зайве згадати, що посудомийні машини так само, як і інша техніка, діляться по класах споживання електроенергії. Клас A самий економічний, а далі по зростанню споживання електроенергії B,C,D,E..

Від чого залежить ціна посудомийної машини

Ціни на посудомийні машини коливаються від 300 до 1000$. Від чого залежить ціна й чи слід брати більш дорогу посудомийну машину?

* Моделі, що вбудовуються, коштують дорожче окремо стоячих.
* Чим вище функціональність і кількість програм, тим дорожче посудомийна машина.
* У більш дорогих посудомийних машинах відомих брендів більше уваги приділяють безпеці й перевірці машин на наявність шлюбу.

У дорогих посудомийних машинах престиж-класу більше значення має імідж і престиж. При цьому по функціональності надійності вони аналогічні моделям середньої цінової категорії. Якщо Ви прагнете, щоб посудомийна машина проробила довго й безвідмовно, варто звернути увагу саме на моделі середньої цінової категорії.

На що ще потрібно звернути увагу

Не варто забувати, про рівень шуму. Якщо кухня використовується й у якості їдальні, то цей показник дуже важливий. Він зазначений у паспорті посудомийної машини. Бажано, щоб рівень шуму не перевищував 50 дб. Вбудовані посудомийні машини шумлять менше за рахунок того, що їх оточує дерев'яна обшивка. Наявність сушіння. Далеко не всі моделі мають функцію сушіння, а вона може бути дуже корисна. І, звичайно ж, дизайн. Тут поради давати складно. Головне не гнатися за модою. Посудомийна машина купується на тривалий строк, а мода швидкоплинна. Те, що модно зараз, може виглядати смішно через 3-5 років. Якщо є сумніви, краще придбайте вбудовану посудомийну машину.

Нова серія пральних машин від Daewoo Electronics: L - Series

Daewoo Electronics, лідер у виробництві побутової техніки, представляє нову серію пральних машин з великим завантаженням, що дозволяє заощадити час при пранні білизни. Даний варіант є ідеальним для більших родин.

Пральні машини L-series від Daewoo Electronics мають функції прання й сушіння, що спрощує процес, заощаджує простір і засобу. Особлива система значно знижує рівень шуму й вібрації, а також зменшує енергоспоживання.

Двигун прямого приводу робить процес прання тихіше, а технологія прання пором надає білизні м'якість і білизну. Пара проникає у волокна тканини краще води, а висока температура сприяє найкращому видаленню плям і запобігає виникненню складок і заломів на одязі, тим самим скорочуючи процес прасування.

Делікатне прання й антибактеріальне покриття
Пухирці повітря, вироблювані пральною машиною, проникають у волокна тканин і сприяють видаленню бруду, а також збільшують властивості мийних засобів. З використанням повітряно-пузиркової технології гарне прання можливе навіть у холодній воді, що практично запобігає ушкодженню делікатних тканин і зменшує енергоспоживання.
У матеріал основних елементів пральної машини ми додали дрібні часточки срібла, відомого своїми антибактеріальними властивостями. Це дозволяє стримувати ріст шкідливих мікроорганізмів і різних видів грибків. Технологія нано-срібного покриття від Daewoo Electronics забезпечує чистоту й захист Вашої білизни від хвороботворних бактерій і оберігає Ваше здоров'я й здоров'я Ваших дітей. Поверхня барабана має спеціальний малюнок для мінімального ушкодження делікатних тканин під час прання.

Специфікація:
• Місткість: 9кг
• система прання, що настроюється,: 8 програм, включаючи програму швидкого прання для невеликої кількості речей Quick20, для швидкого прання спортивної форми, а також програму прання паром білої білизни (опція).
• Установка часу початку прання
• Діаметр дверцят 33,6 см
• Батьківський замок (блокування дверцят на час прання, а також клавіатури для захисту від випадкового натискання)
• Світлодіодний користувацький дисплей
• Відкриття дверцят на 180 градусів

Нові DVD караоке-плеєри від BBK

Компанія BBK Electronics повідомляє про запуск у продаж двох нових моделей DVD-плеєрів серії In`Ergo – DV214SI і DV216SI.

Незважаючи на очевидну тенденцію в бік розвитку напрямку HD-відео, DVD-плеєри залишаються найбільш доступними й розповсюдженими пристроями для відтворення відеоконтенту. Тому компанія BBK, приділяючи особливу увагу DVD-плеєрам з функцією «апскейлінг» і мережним медіапрогравачам, які здатні відтворювати відео високої чіткості, не забуває й про бюджетні моделі DVD-плеєрів. Нові моделі, DV214SI і DV216SI, підтримують найпоширеніші відео-, аудіо- і фото-формати, а також мають оптимальний набір функцій, необхідним для комфортної роботи із плеєром.

Серед відтворених DVD-плеєрами форматів – MPEG-4, WMA, Kodak Picture CD і JPEG. Для зручного програвання контенту безпосередньо із зовнішніх пристроїв, таких як цифрова фотокамера, зовнішній жорсткий диск, флешка, на передній панелі DVD-плеєрів передбачений високошвидкісний USB2.0-порт. Приєднавши зовнішній пристрій до плеєра за допомогою USB-порту, можна переносити файли з дисків даних програвача на цей пристрій без кодування (Copy Function). Також у новинках передбачена функція CD-RIP, яка дозволяє в стислому форматі переносити музику з дисків CD-DA (Audio- CD) на flash-плеєри BBK, приєднані до USB-порту DVD-Програвача.

Моделі DV214SI і DV216SI оснащені функцією карооке та мікрофонним входом. Крім того, у новинках реалізована власна розробка компанії BBK – функція «Q-Play», що дозволяє пропускати рекламні ролики на диску, записані перед початком фільму.