неділя, 24 квітня 2011 р.

Історія Sharp


Sharp (Шарп) – це японська компанія, що з'явилася на світ в 1912 році. Засновником її є юний житель Токіо – Токудзі Хаякава. Як не дивно, але починалася історія компанії Sharp зовсім не з електроніки. Споконвічно фірма займалася ремонтом виробів з металу. В 1915 році Токудзі Хаякава одержав патент на свій новий винахід. Японський підприємець винайшов механічний олівець у корпусі з нікелю, який не вимагав заточення.

Через 10 років Хаякава в одному з магазинів Токіо на прилавку побачив радіоприймач. Даний пристрій дуже зацікавив молодого підприємця й, хоча, він нічого не розумів в електроніці, Токудзі Хаякава вирішив будь-що-будь зв'язати своє життя з виробництвом цих загадкових і сучасних у той час пристроїів. В 1926 році японський підприємець захоплюється ще й телебаченням. Через деякий час, в 1951 році, на світ з'являється перший японський телевізор, що одержав назва SHARP TV3-14T.

Через рік компанія Sharp робить уже пральні машини й холодильники, а в 1961 році компанія, що належить Хаякава, випускає на світ першу японську мікрохвильову піч. На сьогоднішній день корпорація Sharp є одним з лідерів світового ринку електроніки, тільки на території Японії її штат складається з понад 30 000 співробітників.

0 Comments: