середа, 23 червня 2010 р.

3D-проектор LG CF3D перетворює будинок у стереоскопічний кінотеатр


Це перший стерео-проектор від LG, який створює зображення Full HD за допомогою однолінзової технології. Для створення тривимірного зображення використана технологія поляризаційного поділу. LG CF3D може виводити зображення на проекційний екран з діагоналлю до 150 дюймів з яскравістю 1250 Ansi-Люмен (2500 Ansi-у режимі 2D) і контрастністю 7000:1.3 D-проектор від LG оснащено двома процесорами, необхідними для створення тривимірного зображення за допомогою поляризованого світла. Вбудована камера автоматично калібрує світло й зображення. Проектор поставляється із шістьма безкоштовними поляризаційними окулярами.

Гейзерні кавоварки

Гейзерні кавоварки свою назву одержали не даремно. Їхнє обладнано оригінально. У нижній частині перебуває ємність, у яку заливають холодну воду, а посередині розташовується фільтр, куди насипається кава. Під тиском пари закипає вода, піднімається нагору, проходить через фільтр і заварюється кава.

При цьому напій виходить найбільш міцним і сповна насичується ароматом, який у звичайній турці частково видаляється разом з паром. До того ж кава в гейзері не витікає. Досить просто не переливати воду вище нанесеної на нижньому резервуарі мітки, щільно закручувати кавоварку й стежити за цілістю гумових ущільнювачів. А завдяки спеціальній фільтрації часточки кавової гущі не попадають вам у чашку.

Моделі й вартість гейзерів

Ціновий діапазон гейзерних кавоварок дозволяє зробити вибір залежно від вмісту гаманця. Існують як більш дешеві моделі, виготовлені з алюмінію, так і дорогі, виконані з високоякісної нержавіючої сталі. Нагрівати їх можна й на газових, і на електричних плитах. Є також моделі, що працюють безпосередньо від електромережі.

Вартість гейзерних кавоварок залежить і від обсягу. У самому маленькому гейзері можна зварити всього 1 чашку напою, у великому – до 18-ти чашок відразу, що дуже зручно при прийомі гостей. Причому маються на увазі саме кавові, а не чайні чашки.

Крім того, ціна гейзерних кавоварок залежить і від дизайну моделі. Останнім часом з'явилися досить оригінальні форми аж до імітацій під старовину. Такі гейзери не тільки полегшують процес готування кави, але й прикрашають собою інтер'єр кухні, стають прекрасним подарунком до будь-якого свята.

Додаткова зручність гейзерних кавоварок у тому, що в них можна готувати не тільки каву, але й квіткові чаї, і натуральні лікарські трав'яні відвари. Причому в цих напоях гейзери зберігають абсолютно всі цілющі властивості.

Догляд за гейзерною кавоваркою

Якщо ви прагнете, щоб гейзер служив вам довго й не втрачав своєї зовнішньої привабливості, за ним потрібно доглядати. Наприклад, від газової плити зовні з'являється кіптява, з якої мийні засоби можуть не впоратися. У той же час чистячи засоби згодом на поверхні залишають подряпини. Не всі моделі цих кавоварок можна мити й у посудомийній машині. Тому дану інформацію слід уточнювати при покупці.

Не забувайте й про гумові ущільнювачі. Згодом, а також від недбалого обігу вони втрачають свою цілісність і еластичність, що приведе до наступних протічок

LG Therma V — альтернатива традиційним системам опалення


Компанія LG Electronics представила опалювальну систему Therma V. Тепловий насос повітря-вода LG Therma V є альтернативою системам опалення, заснованим на спалюванні палива й газу. Принцип роботи насоса заснований на перетворенні поновлюваної енергії, узятої з навколишнього середовища. Експлуатація Therma V відрізняється значною економією: високий рівень енергоефективності дозволяє одержувати до 4 кВт тепла на кожний кіловат споживаної електроенергії. Насос відповідає світовим вимогам по екологічності.

Як вибрати музичний центр

Музичний центр просто необхідний атрибут будь-якого житлового приміщення. Комусь потрібний звук для нормальної роботи (в офісі, на кухні), комусь потрібний якісний звук, щоб насолодиться музикою з домашньої аудіо колекції, хтось хоче улаштувати вечірку. І в кожного покупця свої вимоги.

Також вибір ускладнюється більшою різноманітністю моделей музичних центрів від різних виробників. Спробуємо вибрати музичний центр, який буде відповідати всім Вашим вимогам, не переплачуючи за непотрібні надмірності.

Класифікація по габаритних розмірах

Почнемо, насамперед, з габаритних розмірів. Відразу подумайте, де в приміщенні повинен стояти музичний центр і скільки місця Ви готові для нього виділити. Великий музичний центр буде надмірністю для кухні, зате добре буде виглядати у великій кімнаті або спальні, не віднімаючи при цьому місця. Із цієї причини відразу подумайте місце установки й визначитеся з габаритами. Якщо Ви прагнете поставити музичний центр на полицю, то не зашкодить заміряти висоту й ширину, у які повинен поміститься музичний центр.

Залежно від габаритів музичні центри діляться на три категорії:

* Мікро-система, що звичайно має одну касетну деку, програвач CD дисків, FM тюнер і стерео підсилювач. При малих розмірах мікро-системи можуть бути досить функціональними. Їхньої потужності вистачить для невеликого приміщення, наприклад кухні.
* Міні-система звичайно має CD-Ченжер на трохи CD-дисків, оснащується двома касетними деками. Також може підтримувати багатоканальний звук Dolby Pro-Logic і мати відповідну акустичну систему. Потужності міні-системи звичайно вистачає для будь-яких побутових приміщень.
* Міді-системи звичайно виконані у вигляді компонентних систем. Кожний компонент (підсилювач, дека, CD-ченжер і ін.) це окремий блок. Зустрічаються міді-системи нечасто й мають високу вартість. Міді-системи призначені ентузіастам і аматорам якісної музики. Тут можуть застосуються позолочені роз’їми й проведення й інші технології, характерні високоякісній звуковій техніці.

Технічні характеристики музичних центрів

Потужність (Вт) - звичайно під потужністю мають на увазі потужність акустичної системи. Чим вище потужність, тим голосніше звучить музичний центр і тим якісніше звук.

CD-програвач ( CD-ченжер) - звичайно на 1-5 компакт-дисків. Програвачі на кілька дисків зручніше, завантаживши туди улюблені диски, Вам не доведеться ходити до програвача перемінити диск, можна перемкнуться між дисками прямо з пульта дистанційного керування.

Кількість настроювань еквалайзера. Еквалайзер необхідний аматорам набудовувати звук "під себе". Тут важлива кількість смуг еквалайзера. Багато систем дозволяють програмно набудовувати еквалайзер, а також зберігати й завантажувати предустановки.

Діапазони тюнера. Тюнер може працювати тільки в діапазоні FM або містити крім FM і інші діапазони. Якщо розібратися, то більшість людей слухає тільки радіостанції в FM діапазоні (тільки в FM і УКВ діапазоні може передаватися якісний стереозвук), а інші діапазони зовсім не використовують.

Surround Sound або об'ємне звучання. Часто зустрічається як опція в стереосистемах. Тут на аматора, багато вважають псевдо-об'ємний звук неякісним і неприємним.

Мегабас. Опція, яка піднімає рівень сигналу по низьких частотах (ефект "глибокого баса"). Ця опція багатьом прийде по смаку, у цьому випадку краще один раз почути.

Кількість каналів і, відповідно, колонок. Є звичайні стереосистеми, і системи з Dolby Pro-Logic, що містять кілька каналів, що й дозволяють одержати якісне звучання й просторовий ефект.

Число смуг акустичної системи. Для одержання більш якісного звучання звук в акустичних системах розділяється по частотах і за кожну зі смуг частот відповідає свій динамік. Бувають одне, двох і трьохполосні акустичні системи. Чим більше смуг, тим вище якість звучання й тим більше габарити акустичної системи.

MP3. Формат стиску звуку, що дозволяє якісно стискати звук і поміщати на компакт-диску більше музики. На звичайному CD диску міститься до 80 хвилин звуку у звичайному форматі AudioCD і до 10 годин звуку в MP3. Дуже рекомендується брати музичний центр із підтримкою MP3, навіть якщо Ви вперше чуєте про MP3.

WMA. Формат стиску звуку конкуруючий з MP3, але менш розповсюджений. Підтримка WMA музичним центром не обов'язкова, через малу поширеність формату.

DVD. Деякі більш дорогі моделі музичних центрів, крім звичайних CD можуть програвати й DVD диски. На DVD диску міститься більш, ніж в 7 раз більше інформації, ніж на звичайному CD. Отже, на DVD поміститься більше музики в більш високій якості.
Караоке. Так, деякі моделі музичних центрів (наприклад, від Samsung) оснащуються функцією караоке. У комплекті звичайно йде диск, що містить російські й іноземні пісні.

Про цінові категорії музичних центрів

Найчастіше в музичних центрах одного класу й цінової категорії застосовуються ті самі деталі, тому якість звучання не може сильно вирізняться. Їх відрізняє дизайн, набір функцій і потужність. Прагнете більш якісний звук - прийде купувати систему дорожче.

Виробники теж сконцентрувалися на продукції у своїх цінових категоріях. Samsung, LG, Sharp і Pioneer більше спеціалізуються на музичних центрах нижчої цінової категорії. Видатного звуку від них Ви не почуєте, але одержите цілком якісне звучання за прийнятні гроші.

Sony, Panasonicи Technics, особливо Technics, сконцентрувалися на музичних системах вищого класу й цінової категорії. Тут Ви будете доплачувати за якісне звучання.

Також у продуктів різних виробників є різні відтінки у звучанні. Наприклад, рtechnics звучить більш жорстко, а Sony більш м'яко. Але це вже справа смаку, та й не все зможуть почути відмінності на слух, особливо відразу.

Висновки

Завдяки технічному прогресу й конкуренції якісний звук доступний усім. За дуже високе звучання доведеться платити більше, іноді набагато більше. Але функціональний і потужний музичний центр доступний практично всім. Головне, перед покупкою визначтеся, чого Ви чекаєте від музичного центру, і які функції Вам реально потрібні.

Перший у світі FULL LED Slim 3D телевізор LX9500


Телевізор оснащений інноваційним заднім підсвічуванням із блоків світодіодів, що робить зображення ще більш захоплюючим і надає максимальну реалістичність сприйняттю при перегляді 3D контенту. Дисплей демонструє виняткову яскравість і неперевершену якість зображення при супертонкому корпусі. Рівень динамічної контрастності 10 000 000:1 і технологія Trumotion 400Гц здатні перенести глядачів у самий центр подій. Дві пари затворних окулярів додаються в комплекті з 3D телевізором LX9500. Стереоефект досягається шляхом змінного блокування однієї з лінз синхронно із частотою відновлення екрана. Ці окуляри дуже комфортні навіть при тривалому перегляді

Побутові ваги: точність і надійність насамперед


Самі підступні люди на землі, мабуть, кухарі! Вони пригощають нас звабними стравами, а потім тихенько посміюються над стражданнями нещасних ласунок, що проливають гіркі сльози перед дзеркалом. Смачна їжа — одне із задоволень, у яких важко собі відмовити, але за кожний десерт або прожарений біфштекс власницям завидних фігурок доводиться розплачуватися виснажливими дієтами й тренуваннями у фітнес-клубах. Покладемо, щодо кухарів — це, звичайно, жарт! Однак усе, що стосується згаданих блюд, — найчистіша правда. І після чергового застілля ми із прикрістю стежимо за стрілкою підлогових ваг, яка відхиляється аж ніяк не на користь осиної талії. Видалося б, викинь ваги — і приводу для невдоволення собою наче й не було! Тільки в такому випадку й усіляких зустрічей із дзеркалом рекомендується уникати.

Стежити за власною вагою все-таки необхідно, а якщо для цього використовувати точні й гарні ваги, то ще й приємно! Сьогодні звичайні підлогові ваги перетворилися в невід'ємну частину інтер'єру ванної кімнати. Здалося б, прилад немудрий, однак вимоги до нього особливі. Найголовніше з них — чесність. Ваги — точний вимірювальний прилад, і якість зважування прямо залежить від технічних параметрів. Спробуємо розібратися в тому, як вони влаштовані. Отже, сучасні ваги можуть бути механічними або цифровими.

З першими всі просто. Саме такі ваги справно служили нашим мамам і бабусям, та й зараз не втрачають своєї популярності. Найбільш важлива деталь у них — вимірювальна пружина, яка визначає тиск, надавана на ваги. При зважуванні пружина зміщається на кілька міліметрів, повертаючи стрілку уздовж шкали.

Цифрові ваги — дитя наукового прогресу. Одні з них повністю електронні, інші більше походять на своїх попередників і містять механічні деталі. Зрозуміло, технічна сторона процесу зважування в більш досконалих приладів складніше. Найпростіші цифрові ваги — це ваги з так званим вмонтованим диском. Техніка зважування така ж, як у механічних ваг, тільки вага відображається на цифровому табло. Інша техніка зважування, яку також використовують у цифрових вагах, заснована на принципі, згідно з яким дві механічні пластини, що перебувають одна над іншою, утворюють електричний конденсатор. Найменший зсув поверхні ваг веде до зміни відстані між пластинами. Мікропроцесор фіксує дані зміни, обробляє інформацію й видає точну цифру.

Справжня революція в області техніки зважування — застосування принципу датчика напруг. Тут без елементарних знань із області фізики не обійтися. Основна частина механізму — тонке проведення, через яке проходить електричний струм. Як тільки поверхня ваг зазнає утиску, проведення витягається, і електричний сигнал змінюється. Мікропроцесор усе запам'ятовує й переводить у числове значення, а на табло з'являється ваша вага.

Підводячи підсумки, необхідно відзначити, що чим менше у вагах механічних деталей, тим вище точність приладу. Електронні ваги мають точність в 100 грамів. Як будь-який вимірювальний прилад, ваги мають межі припустимого навантаження. На сьогоднішній день вага більше 160 кілограмів жодним підлоговим вагам (механічним або електронним) не під силу.

Однак залишимо ненадовго ваги підлогові й поговоримо про інші не менш корисні побутові ваги. Насамперед — ваги кулінарні. Саме вони дозволяють у потрібних пропорціях змішати всі необхідні складові для того, щоб у результаті ми могли порадувати себе смакотою, про яку ішла мова на самому початку. Ринок кулінарних ваг надзвичайно різноманітний, тому завжди можна підібрати модель за смаком. Нам же важливі деталі. Найцікавіша властивість сучасних ваг — здатність обнуляти вагу (наприклад, у моделей PHILIPS HR 2390 і HR 2387). Скажімо, до вечері в нас пиріг. Тісто — річ примхлива, і тут як ніколи необхідна точність. Отже, беремо чашку й ставимо її на ваги, розбиваємо туди яйця, довідаємося вагу. Тепер натискаємо на кнопку — і… на табло знову нуль. Борошно можна додати строго по рецепту! Помилитися складно. Далі випливають усі інші продукти, і в підсумку ми одержуємо інформацію про загальну вагу тіста. Не чи правда, дуже зручно?

Для тих, хто рідко дозволяє собі зайвий шматочок пирога, теж є приємна новина. У деяких моделях кулінарних ваг вбудований дієтичний комп'ютер, якому відомо все про живильну цінність більше 400 харчових продуктів. Поклав на плато ваг продукт, що цікавить, увів відповідний код — усі відомості про зміст у ньому жирів, білків, вуглеводів, карбогідратів, калорій, кілоджоулів і холестерину відразу виникли на екрані. Саме цікаве, що, якщо підключити прилад до комп'ютера, можна самостійно регулювати своє харчування, змінювати складові дієти й розраховувати витрати продуктів на будь-який проміжок часу.

Загальна для всіх без винятку кулінарних ваг вимога — зручність в експлуатації. Багато в чому це залежить від чаші. У деяких моделей вона не прикріплена до плато. У такому випадку можна використовувати практично будь-яку тару. Якщо чаша міцна, її цілком припустимо пристосувати для міксера. Замість чаші іноді необхідний мірний глечик. Нарешті, про ваги дитячі. Такі є далеко не в кожному будинку, тому що розраховані на малят до шести років ( тобто на навантаження не більше 20 кілограмів).

У великій чаші дитина буде почувати себе комфортно. У деяких моделях навіть передбачена утеплена підстилка із приємного на дотик матеріалу. Вбудована функція зберігає дані про вагу маляти при останньому зважуванні й автоматично обчислює різницю. Ріст дитини можна виміряти за допомогою спеціальної планки, один кінець якої прикріплюють до ваг. Деякі дитячі ваги розраховані на те, що, коли їх маленький хазяїн підросте, прилад стане служити господарці на кухні. До питання про точність. Якщо говорити про кулінарні ваги, то тут принцип один: чим вище максимум навантаження, тим більше ціна розподілу, тобто нижче точність. Якщо мова йде про електронні моделі, то вони звичайно мають кілька рівнів точності. Це значить, що якщо максимально припустиме навантаження становить 5 кілограмів, то до 2,5 кілограмів точність — 2 грама, а від 2,5 — уже 5 грамів. Деякі моделі дитячих ваг також мають декілька рівнів точності.

Тепер, коли ми освоїли ази, саме час перейти до деталей. Отже, у вагах цінується не тільки точність, але й надійність. Що забезпечує довгу й точну роботу приладу? Зрозуміло, його корпус. Якщо він металевий, ваги прослужать не менше 10 років. А от із пластмасою ситуація інша. Занадто легко деформується вона від тепла й вологи. Зважаючи на те, що місцем проживання підлогових ваг найчастіше стає ванна кімната… Висновок робіть самі. При виборі кулінарних ваг рекомендуємо звернути увагу на кнопки. Гумові кнопки або тонка гумова плівка, що захищає панель, дозволяють не боятися розсипаних або пролитих продуктів.

Наступний момент полягає в тому, що електронні ваги потребують харчування. І це можуть бути не тільки звичні батарейки (мова йде про батарейки 1,5 і 9 V). Багато сучасних моделей працюють за рахунок сонячної або кінетичної енергії. В останньому випадку в прилад вмонтований трансформатор, що перетворить механічну енергію в електричну. Практично всі електронні ваги оснащені автоматичним включенням і відключенням, а також рідкокристалічним дисплеєм. Іноді табло містить індикацію розрядки батарейки. До речі, батарейок 9 V ( зрозуміло, алкалінових) вистачить більше, ніж на рік. У вагах із червоними цифрами на табло ( є й такі, але про них пізніше) батарейки працюють 10-14 годин безупинно, що відповідає двом-трьом тисячам зважувань. У деяких моделях стоїть змінна літієва батарейка з терміном служби до десяти років.

А тепер про приємні нововведення, які відрізняють винятково сучасні моделі. Наприклад, ваги, у яких замість одного датчика використовують відразу чотири. Зв'язані між собою, вони реєструють загальний тиск, надаваний на ваги, і через мікропроцесор видають вагу. Таке нововведення дозволило дизайнерам втілити в життя навіть самі сміливі розв'язки. От уже де дивуєшся різноманітності. Стекло й хром — для стильних, дерево — для шанувальників класики, пластмаса й метал — для тих, кого скоряють самі несподівані форми й кольори… Дуже зручні моделі з так званим анатомічним плато (поверхня верхньої частини корпуса нагадує форму стопи). Для тих, хто прискіпливо ставиться до питання власної ваги, придумали ваги, оснащені невеликими комп'ютерами, здатними обчислити ідеальну вагу власника. Досить увести свою стать, вік, ріст і тип конституції. А комп'ютер урахує нормальні зміни ваги людину залежно від даних параметрів. Для людей з ослабленим зором випускають електронні ваги зі збільшеним дисплеєм і червоним циферблатом (наприклад, PHILIPS HF350).

Саме час познайомитися ближче з виробниками. Це відомі усьому світу компанії — PHILIPS, ROWENTA, TEFAL, UFESA. Якість пропонованої ними продукції сумніву не підлягає. У фірм PHILIPS і UFESA ваги не є основним видом продукції, тому шанувальники перерахованих торговельних марок особливо не розгуляються. Хоча компанія UFESA, наприклад, пропонує досить недорогі й надійні моделі механічних напольных ваг (UFESA BM 320 і UFESA BM 8303). Більш широкі можливості для вибору дають компанії ROWENTA і TEFAL. З 1995 року на російському ринку представляє свою продукцію фірма SOEHNLE (Німеччина). Вона спеціалізується в області виробництва ваг протягом 130 років. До речі, саме SOEHNLE першої випустила електронні побутові ваги.

Samsung Ultra(TOUCH) -новий флагманський слайдер


«Завдяки новому технологічному дизайну й унікальному сенсорному екрану Samsung Ultratouch, безсумнівно, стане „героєм“ виставки Mobile World Congress, у черговий раз підтвердивши лідерство компанії, - заявив виконавчий віце-президент і глава підрозділу мобільних комунікацій Дж. К. Шин (J. K. Shin).
-Ми маємо намір розширити лінійку апаратів з тачскрином, представивши моделі всіх стилів, а Ultratouch очолить цю лінійку й стане лідером у сегменті телефонів преміум-класу із сенсорним екраном».

Samsung протягом уже тривалого часу вважається виробником стильних мобільних телефонів. Новий флагман лінійки Ultra, модель Ultratouch-Це технологія тачскрин, дизайн і цілий набір мультимедійних функцій.

Телефон оснащений сенсорним Amoled-Дисплеєм з діагоналлю 2,8 дюйма, що забезпечує виняткову яскравість і насиченість кольорів. Тонкий(12,7мм)корпус апарата одягнений у металеву рамку й оснащений полірованою задньою кришкою, що надає Ultratouch вишуканий вид.

Модель Ultratouch, представлена Samsung, відрізняється видатними технічними характеристиками. Вбудована камера 8 Мпикс, Led-спалах і функція розпізнавання посмішки дозволяють робити фотографії дуже високої якості. Також користувачеві доступні віджети, що вже стали візитною карткою телефонів Samsung. На додаток до камери, Ultratouch оснащується GPS-модулем, який забезпечує точну навігацію, а функція гео-тегінга дозволяє робити фотографії із прив'язкою до географічних координат. Якісний запис VGA-відео зі швидкістю 30 кадрів у секунду й музичний плеєр доповнюють набір мультимедійних функцій. Для певної і швидкої роботи в мережі Ultratouch оснащений підтримкою протоколу HSDPA 7,2Мбит/с.

Тачскрин і повноцінна клавіатура забезпечують інтуїтивно зрозуміле керування всіма функціями апарата: завдяки вдосконаленому інтерфейсу Touchwiz перегляд фотографій, навігація й інтернет-серфінг стали максимально простими й зручними. Самі потрібні й часто використовувані віджети можна перетягнути на екран, а повноцінна клавіатура розширює й без того вражаючі можливості апарата.