середа, 20 жовтня 2010 р.

Холодильник - наш друг

Холодильник — наш друг, і ставитися до нього треба з ніжністю й увагою його можливостей.

От кілька важливих правил:

- не завантажуйте холодильник надмірно, у ньому може порушитися циркуляція холодного повітря, а значить, і правильне охолодження проектів;

- не зберігаєте в холодильнику їжу в алюмінієвому посуді або у відритих консервних банках (продукти потрібно перекласти в порцеляновий або скляний посуд і закрити);

- не ставте в холодильник гарячу їжу, спочатку остудіть її до кімнатної температури;

- не слід зберігати продукти і їжу незакритими, особливо ті, які мають специфічний запах (оселедець, салати і т.д.). Упакуйте їх у поліетилен або фольгу й помістіть подалі від молочних продуктів, які швидко усмоктують сторонні запахи;

- зберігаєте продукти в морозильнику в поліетиленовому упакуванні або у фользі.

Оптимальна температура зберігання продуктів неоднакова. Для сметани й сиру цей діапазон від 0 до 4, для сиру й майонезу — 8-12°. А от бананам протипоказана температура нижче +10°. При такій температурі вони чорніють і стають м'якими.

Під морозильною камерою або близько неї звичайно зберігається температура близько 0, тому поміщайте тут охолоджені продукти, не порушуючи їх упакування. Солоні й кислі продукти й мінеральну воду зберігаєте на нижніх полках, сире м'ясо — у керамічному або емальованому посуді, прикривши зверху марлею або папером (щоб не задихнулося). Рибу охолоджену, яку ви збираєтеся швидко приготувати, краще попатрати й помістити на верхню полицю холодильника. А от морожену зберігаєте тільки в морозильнику й в упакованому виді. Овочі добре зберігаються в нижньому ящику, під склом. Ягоди розмістіть в лоточку в один шар і прикрийте марлею.

Світова прем'єра серії гібридних цифрових фотокамер Samsung NX на виставці PMA

Компанія Samsung Electronics технологічний лідер у сфері споживчої електроніки, на виставці PMA ( Лас-Вегас, США) анонсувала випуск революційної гібридної цифрової фотокамери серії NX. Унікальність цієї новинки - у комбінації продуктивності і якості зображення дзеркальних фотоапаратів з портативністю й зручністю компактних цифрових камер. З виходом серії NX компанія Samsung розраховує зайняти лідируючі позиції в новому ринковому сегменті гібридних цифрових фотоапаратів.

Новий концепт має гідності дзеркальних і компактних фотокамер одночасно. Подібно звичним цифровим дзеркальним фотоапаратам, у новій камері буде застосований сенсор формату APS-C. Завдяки більшому фізичному розміру він здатний одержати більше світла й тим самим забезпечити більш високу якість зображення й передачі кольору, ніж порівнювані по габаритах цифрові компакти. З іншого боку, на відміну від дзеркальних камер моделі серії NX не стануть містити в собі системи дзеркал і громіздкої пентапризми, а будуть оснащені високоточним електронним видошукачем. Використання останнього дозволило інженерам Samsung значно зменшити розміри й вагу камери внаслідок скорочення відстані між об'єктивом і сенсором приблизно на 40 % у порівнянні із традиційними цифровими дзеркальними фотоапаратами. Крім видошукача, у новій камері передбачений режим Live View, при якому візування можна вести за допомогою вбудованого РК-дисплея.

Компанія Samsung прагне до лідерства на ринку встаткування для роботи із цифровим зображенням. У рамках даної стратегії в складі Samsung була заснована дочірня компанія Samsung Digital Imaging, головна мета якої - розробка цифрових фотокамер із кращими у своїх класах характеристиками, дизайном і ергономікою.

Завдяки створенню Samsung Digital Imaging як окремої структури, з'явилася можливість більш ефективно координувати спільну роботу різних підрозділів Samsung - зокрема напівпровідників, що займаються виробництвом, Lcd-панелей і споживчої електроніки. Це дозволить компанії Samsung розробляти й випускати інноваційні фото- і відеокамери, які будуть установлювати нові стандарти в індустрії. Яскравим прикладом таких передових продуктів і стала серія NX.

Перший DVD cаунд бар LG


LG HLT55W — це перша модель у лінійці DVD саунд барів LG, створена на основі результатів досліджень думки споживача. Розроблювачі максимально оптимізували модель для України, створивши компактну 5.1-канальну систему об'ємного звуку з максимальною вихідною потужністю 450 Вт. До основної звукової панелі й бездротовому сабвуферу додалися два тилові стовпчики. Компактну й елегантну систему можна вмістити в будь-якому просторі й не обплутувати свій будинок павутиною проводів. В умовах економії місця в будинку досить актуальна можливість настінного кріплення колонок. Новий LG HLT55W — це ще й центр домашніх розваг. Вбудована функція караоке, диск із 200 піснями в комплекті дозволять цієї моделі стати незамінною частиною сімейного відпочинку.

Samsung представляє фотокамеру PL50

PL50 радує око стильним компактним корпусом з обробкою з полірованого металу. Камера може знімати високоякісне відео у форматі MJPEG з дозволом VGA і частотою 30 кадрів/с. Відеоролики й фотографії зручно переглядати на 2,7-дюймовому дисплеї PL50. Більше того, камера дозволяє ставити відеозапис на паузу й потім відновляти зйомку, не зберігаючи кожний ролик у вигляді окремого файлу.

PL50 робить більшу частину роботи за користувача завдяки цілому арсеналу автоматичних функцій, включаючи нову розробку Samsung - режим Smart Auto. Якщо цей режим включений, камера буде автоматично вибирати одну з 11 сюжетних програм, яка найкраще підходить для конкретних умов зйомки. Наприклад, Smart Auto автоматично вибере режим пейзажної зйомки, коли користувач буде робити знімок гірських вершин. Якщо ж потім власник камери стане фотографувати людину поблизу, Smart Auto активізує режим портретної зйомки. При цьому користувачеві не потрібно нічого набудовувати вручну.

Ще одна фірмова розробка Samsung - програма Smart Album. Вона дозволяє власникові PL50 шукати певні фото серед знімків, збережених на карті пам'яті. Smart Album автоматично сортує фотографії й дає користувачеві можливість звузити область пошуку по даті, коли був зроблений знімок, типу файлу (фото, відео або голосова замітка) і загальній колірній гамі.

Інші автоматичні функції PL50 містять у собі технології розпізнавання осіб, посмішок і закритих очей у кадрові, а також режим Beauty Shot. Технологія розпізнавання осіб допомагає робити вдалі портретні й групові фото людей, автоматично визначаючи до дев'яти осіб у кадрові й вибираючи оптимальні параметри зйомки. У режимі Smile Shot PL50 зробить знімок, тільки якщо в кадрові буде виявлена посмішка. У режимі визначення закритих очей при натисканні на кнопку спуска камера автоматично зробить два знімки підряд, якщо на фото будуть люди із заплющеними очима. Ще одна передова функція моделі - режим Beauty Shot, який поліпшує тілесні тони й автоматично ретушує дефекти на сфотографованих особах.