пʼятниця, 16 квітня 2010 р.

PENTAX 645D: довгоочікувана прем'єра

PENTAX представляє нову середньоформатну цифрову дзеркальну камеру з змінною оптикою - PENTAX 645D.

PENTAX 645D дозволяє одержувати знімки надвисокої роздільної здатності за допомогою великого сенсора, який раніше був доступний тільки в професійних моделях камер - для серйозної пейзажної й зовнішньої фотографії. Камера поєднує в собі виняткову якість зображення, відмінну мобільність і видатну здатність зробити доступною професійну зйомку поза приміщенням. Завдяки великому, високопродуктивному сенсору (розмір 44х33мм) і оригінальним технологіям обробки зображення Pentax, камера робить екстра-чіткі кадри з роздільною здатністю приблизно 40 мільйонів ефективних пікселів. У ній сполучаються надійність і зручність, завдяки легкому, але міцному корпусу з магнієво-сталевого сплаву, ЖК-екраном з надміцними стеклами і надійним захистом від пилу та вологи. Крім того, камера сумісна з багатьма приналежностями, розробленими раніше для системи PENTAX 645, для того, щоб фотограф міг скористатися своїми цінними активами, включаючи висококласні об'єктиви SMC PENTAX 645.

Безкомпромісна якість зображення
Супердеталізовані зображення завдяки приблизно 40 мільйонам ефективних пікселів.
PENTAX 645D обладнаний більшим CCD-сенсором виробництва Kodak. Його розміри 44х33 мм, що приблизно в 1.7 раз більше, ніж в аналогів 35мм формату. Приблизно 40 мільйонів ефективних пікселів гарантують, що динамічний діапазон дозволить точно відтворити всю атмосферу й відчуття глибини в зображеннях з високою деталізацією, які передадуть усе багатство відтінків.

Високоефективний і швидкий процесор PRIME II
У якості процесора в PENTAX 645D використовується PRIME II (PENTAX Real Image Engine), що прекрасно зарекомендував себе. Завдяки потужності й новим алгоритмам, спеціально створеним для середньоформатних камер, цей процесор забезпечує високоякісні зображення з багатими півтонами й реалістичною передачею кольору, роблячи при цьому швидкісну передачу великого обсягу даних, наприклад, таких як 50Mb RAW-файли.

14-бітний АЦП для точного перетворення зображення в цифрову форму
В PENTAX 645D використовується високоякісний АЦП (аналого-цифровий перетворювач), який забезпечує достовірне перетворення великого обсягу аналогових даних з CCD-сенсора в цифровий сигнал, без втрат у деталізації й тональному балансі зображення.

Міцний, мобільний корпус
Основа корпусу PENTAX 645D виготовлена з легкого, але міцного сплаву магнію та сталі, у той час як шасі виконане з литого під тиском алюмінієвого сплаву, що забезпечує термостабільність і високу точність припасування всіх вузлів. ЖК-екрани - інформаційний на верхній панелі камери, і основний - позаду, надійно захищені надміцними стеклами. Корпус PENTAX 645D при своїй надійності дуже компактний, мобільний і відмінно пристосований для зйомки у всіляких умовах. 70 ущільнювальних прокладок забезпечують пилевологонепроникність, і камера здатна працювати навіть при негативних температурах до -10°C.

Два слоти для карт пам'яті SD/SDHC
PENTAX 645D має два слоти для карт пам'яті для запису кадрів з підтримкою стандартів SD і SDHC. Наявність двох слотів для карт пам'яті дає фотографові додаткові можливості керування даними. Наприклад, можна настроїти запис на різні карти відповідно до встановленого формату (RAW або JPEG), або ж одна карта пам'яті може бути використана для резервного копіювання інформації з іншої. Налаштування для кожного слота пам'яті легко проводяться спеціальною кнопкою.

Надійна система для боротьби з забрудненнями матриці
PENTAX 645D обладнаний механізмом PENTAX Dust Removal (DR) II, який бореться із дратівними слідами часток пилу на знімках, навіть при зміні об'єктивів у несприятливих умовах. Пил ефективно вилучається шляхом ультразвукового струсу УФ/ИК фільтра сенсора. Зручна система пошуку порошинок на матриці Dust Alert допоможе фотографові швидко перевірити чистоту сенсора перед зйомкою й вилучити прилиплі часточки бруду без необхідності чистити весь сенсор.

Нова високоточна система автофокуса
Нова система АФ SAFOX IX+ з 11 датчиками ( з них 9 центральних хрестоподібні) забезпечує високоточне фокусування, навіть у непростих умовах. При проектуванні цієї складної системи автофокусу була перероблена оптична частина, також була додана можливість аналізувати й використовувати дані про джерела світла в поле кадру.

Прецизійна 77-зонна система експозаміру
PENTAX 645D використовує сучасну, 77-зонну систему виміру яскравості об'єкта для точного визначення експозиції. Точність виміру забезпечується аналізом і обліком таких даних, як орієнтація зображення (горизонтальна або вертикальна), відстань до об'єкта зйомки і його масштаб, з використанням датчиків у камері.

Великий, комфортний оптичний видошукач
Використаний в PENTAX 645D видошукач зі скляною призмою у формі трапеції відображає приблизно 98% площі кадру, його конструкція дозволяє помітно зменшити габарити корпуса. У комбінації з яскравим, що забезпечують легке фокусування екраном Natural-Bright-Matte, видошукач PENTAX 645D дає чітку й велику картинку об'єкта зйомки.

Широкі можливості індивідуального налаштування камери
Функція Custom Image дозволяє легко управляти налаштуваннями, щоб «нанести завершальні штрихи» для вираження творчого задуму фотографа, або більш точно передати атмосферу місця зйомки. Користувач може вибрати один з 8 режимів зйомки, включаючи новий режим «Слайд» з тональним балансом, типовим для слайдової плівки. На додаток, усі параметри, такі як насиченість, відтінок, контрастність, різкість, яскравість, можуть бути легко настроєні на необхідний рівень, значно спрощуючи життя фотографові.

Високоякісний дисплей
Розташований на задній панелі камери великий 3-дюймовий ЖК-екран з роздільною здатністю приблизно 921 000 точок забезпечує чисте і яскраве відображення знімків і меню. Тому що широкий кут огляду рівний приблизно 170 градусам і по горизонталі, і по вертикалі, у фотографа не буде великих труднощів при зйомці з високої або низької точки.

0 Comments: