понеділок, 12 квітня 2010 р.

Як вибрати хлібопічку


Прокидатися ранками з ароматом свіжоспеченого хліба, ну хіба це не мрія? Прокинулися ранком, відламали шматочок гарячого свіжого хліба із хрусткою скоринкою до сніданку. Сучасна побутова техніка зробила цю мрію реальністю. Уже досить давно в продажі з'явилися побутові хлібопічки, розраховані на випікання хліба в малих кількостях.

По розмірах хлібопічка не більше духовки, і може зайняти гідне місце на Вашій кухні.

Вам потрібно купити хлібопічку якщо:

* Якщо Ви живете в місцевості, де проблеми з поставками хліба (сільська місцевість, дача).
* Якщо Ви борець за здорове харчування. Подивіться на склад магазинного хліба: Е72, Е300 і інші не зовсім корисні для здоров'я речі. Додамо до цього антисанітарію при випічці, транспортуванні, реалізації, і стане очевидно, що домашній хліб корисніше.
* Якщо Ви любите їжу «по домашньому». Повірте, домашній хліб набагато смачніше купленого в магазині. Хліб, приготовлений удома, приготовлений з любов'ю й увагою, чого не на одному хлібозаводі немає.
* Якщо Ви гурман. Ви навіть не уявляєте, скільки різновидів хліба існує, і скільки рецептів смачного й корисного хліба можна спробувати. Крім того, хлібопічка вміє готовити не тільки хліб.
* Якщо Вам лінь ранками бігати в магазин за свіжим хлібом. Так, більшість хлібопічок має функцію приготування по таймеру, і це значить що завантаживши в хлібопічку тісто ввечері, прокинувшись Ви одержите свіжий гарячий хліб.
* Якщо Ви власник кафе або ресторану й прагнете додати в меню «ізюминку», щоб вигідно вирізняться від конкурентів.

Як працює хлібопічка

Для допитливих. Практично всі хлібопічки працюють однаково. У ємність завантажуються по рецепту компоненти, все перемішуючи: борошно, сіль, вода і т.д. Вибирається програма, і від Вас більше ніяких дій не потрібно. Хлібопічка перемішає компоненти, підігріє опару, дасть тісту настояться, замісить його, випече хліб (скоринку зробить рум'яною або не дуже засмаженою, тобто такою, як Ви вкажете в програмі). Коли хліб готовий, хлібопічка просто просигналізує Вам.

Як Ви зрозуміли, готування хліба повністю автоматизоване, і не вимагає ніяких навичок. Рецепти смачного хліба Ви знайдете в Інтернеті або в знайомих.

Хлібопічка допоможе заощаджувати

Випікання булки хліба в хлібопічці коштує зовсім дешево. З 1 кг борошна вийде 4 булки хліба по 400 г. Інші продукти становлять зовсім мізерну вартість. Ви легко підрахуєте кількість хліба, яка споживає Ваша родина в рік, і його вартість. Тепер підрахуйте вартість того ж кількості хліба, спеченого в хлібопічці. У родині з 4 людей хлібопічка звичайно окупається за рік.
Поради при виборі хлібопічки

Перша важлива характеристика хлібопічки це вага хліба, що випікається. Увесь зміст хлібопічки в тому, щоб щодня був свіжий хліб, тому подумайте, скільки хліба Вашій родині потрібно на добу. Якщо потрібно (гості прийшли або у святкові дні), то можна спекти кілька булок хліба підряд, це не проблема. Хлібопічки бувають 450, 680, 900 г, хоча вага хліба, що випікається, може відрізняться в моделях від різних виробників. Є моделі хлібопічок, що дозволяють випікати хліб 450 і 680г або 900 і 680г, тобто розраховані на кілька різновидів хліба по вазі й розміру.

Габаритні розміри хлібопічки. Важлива характеристика, адже хліб опічка має досить великі габарити, і поміститься не на кожній кухні. Можна вирішити проблему, просто виносячи пічку в комірчину, але це не дуже зручно. Якщо у Вас на кухні мало місця, то краще беріть компактну хлібопічку, яка не буде займати багато місця на кухонному столі. Найчастіше компактні хлібопічки коштують дорожче.

Функціональність хлібопічок може сильно відрізняться. Крім основної функції випікання хліба хлібопічки ще можуть: випікати булочки, кекси, піцу, мішати тісто, варити джем і т.д. Непогана функція зміщення програми дозволить вам завантажити всі компоненти й установити час, на який Ви хочете одержати готовий хліб. У багатьох хлібопічках можна задавати режим скоринки, іноді можна навіть вибирати колір скоринки. «Опція додавання ізюму» зупиняє хліборізку після першого замісу й подає звуковий сигнал, щоб Ви могли покласти потрібні добавки в тісто. Функція підтримки хліба в гарячому стані збереже хліб теплим до обіду. Функція експрес випічки дозволить приготувати хліб у прискореному режимі.

Пам’ятайте, що за додаткові функції потрібно платити, тому подумайте, чи потрібні Вам ці функції.

Виробники хлібопічок. Традиційною стала порада: купуйте моделі від відомих виробників. Добре зарекомендували себе у виробництві хлібопічок Panasonic, LG, Kenwood.

Висновки
Хлібопічка це не розкіш, а засіб підвищення якості життя. Якщо Ви аматор свіжої домашньої випічки, то хлібопічка створена для Вас. Якщо Ви любите готувати різну випічку й експериментувати, то звертайте увагу на додаткові функції.

0 Comments: